Mindenkihez szól az Isten

A húsvéti ünnepek után, Húsvét harmad napján az ez évi Családos alkalmak utolsó előadására került sor Ikafalván. A Művelődési Otthonban megtartott eseményen Bardócz Csaba lelkipásztor a férfinak a családban betöltendő szerepeiről szólt, arra a kérdésre keresve a választ, hogy milyen a jó férj és a jó édesapa.

Csütörtökön Ráduly Attila volt a Tea estek vendége. A Zöld Nap Egyesület elnöke Életmód tippekről tartott vetített képes előadást.  Sok olyan háztartásban használható megoldásról hallhattak az egybegyűltek, amit a mindennapi életben is használni lehet. A víz szerepéről is szó esett, de az előadás végén a házilag előállítható mosogatószer elkészítésének titkaiba is beavattak a zöldnaposok. Az esetet a spanyol Enrique De Pa Miguel ukulele játéka és éneke tette színesebbé.

Mindenkihez szól az Isten

Pénteken az ifjúsági est a lányok zumbázásával és a fiúk asztaltenisz, és csocsóbajnokságával indult, majd a helyi lelkész által vezetett, a szerelemről szóló beszélgetéssel ért véget. A beszélgetésen a mi a teendő, ha szerelmes lettem kérdéskört járták körül az ifjak, esetekre, helyzetekre lebontva.

Vasárnap az istentisztelet keretében a képzelet szárnyain Mátis Izabella, a csernátoni turisztikai iroda munkatársa kalauzolásában Kuba történetébe, tájaiba és mindennapjaiba nyertek betekintést az istentiszteleten résztvevők. Ezt követően az Ökumenikus Világimanapra került sor, amit az Ikafalvi Nőszövetség tagjai mutattak be a gyülekezetnek. Az esemény az Ikafalvi Református Egyházközség Nőszövetségének új tagjának a fogadalomtételével és a régebbi tagok fogadalomújításával folytatódott, majd szeretetvendégséggel ért véget.

Áldásos volt megtapasztalni, hogy ezen a mozgalmas héten a gyülekezet több csoportjához, a családosok csoportjához, a nőszövetséghez, a cserkészekhez, az ifjakhoz mindenkinek a saját érdeklődési köre szerint szólott az Isten. Segítsen bennünket, hogy a hallottakat cselekedetekre tudjuk váltani.

 

Az Ikafalvi Református Egyházközség Sajtószolgálata