Messze szálljon a csillagének! – Betlehemes pásztorjáték Tordán Jézus születéséről

A betlehemezés a legismertebb és legelterjedtebb karácsonyi népszokások közé tartozik, hiszen a  karácsony a kereszténység legjelentősebb ünnepe: Jézus születésének napja. Ezt a szép karácsonyi népszokást elevenítettük fel a tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum diákjaival iskolánkban, templomainkban, városunk több intézményében és a környék településein.

Iskolánkban már hagyományossá vált a karácsonyi betlehemezés és az is, hogy csapatot alkotva, betlehemes naplót készítve benevezünk a SzékelyKapuk – ZöldKapuk Európai Ökocivilizációs projektbe, amelyet az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány szervez.

Így alakult meg  a Hírvivők csapata hatodikos, hetedikes és nyolcadikos diákokból, akik már hetek óta lelkesen készültek a különleges pásztorjátékra, amit idén az énekek és a zene kötött össze.

Betlehemes az ótordai református templomban.

Talán a jelmezek beszerzése, megvarrása volt a legnagyobb kihívás, de már az első nagy próbára sikerült mindent előkészíteni.

Kis csapatunkat mindenhol szívesen fogadták, és ők vidáman vitték az örömhírt mindenhová kicsiknek, nagyoknak, időseknek, fiataloknak egyaránt.

“A karácsonyra találkozásként tekintünk, a csodás találkozás, a történelemi találkozás, a sorsdöntő találkozás Isten és az emberiség között. Aki hisz, jól tudja ezt. Örvendjetek!” (VI. Pál pápa).

Ezzel az üzenettel kívánunk mindenkinek áldott, békés ünnepet!

 

Hírvivők csapata