Megújult a reformatus.ro

2014-ben, amikor a reformatus.ro új arcát megmutattuk a világnak, azt gondoltuk, hogy sokáig fogjuk használni a honlapon lévő adatbázisokat, és sokáig fog fontos információkat nyújtani azoknak, akik az oldalt felkeresik.

Ebben nem is tévedtünk, azonban mára elengedhetetlenné vált, hogy egy honlap telefonokról és táblagépekről is könnyen elérhető legyen. A mostani megújult honlap elsődleges célja ez volt, hogy ezt a szöveget is könnyen el lehessen olvasni kisebb képernyőről is, nagyítások nélkül lehessen keresni a címtárban, és telefon képernyőn is el lehessen olvasni minden olyan információt, amelyik egyházunkhoz kapcsolódik.

Ezzel együtt természetesen az egyes menüpontokat is újra terveztük. Újra csoportosítottuk a rólunk szóló információkat tartalmazó oldalakat, egy helyen találják meg mostantól a gyülekezetek azokat a dokumentumokat, amelyek megkönnyítik az egyházközségek ügyvitelét, de igyekeztünk láthatóbbá tenni az egyházkerületünkben működő szövetségeket is. Ugyanakkor megmaradt kiemelt helyén a címtár, amely honlapunk leglátogatottabb aloldala, és kiemeltük a fényképgalériákat is, amelyeket immár a főoldalról is végig lehet nézni. Megújulva várja a látogatókat a Kiadványok oldal is, ahol már évfolyamonként is lehet keresni az egyházi kiadványok egyes lapszámait.

Mivel az egyházi oktatást kiemelten fontosnak tartjuk, iskoláink nagy része éppen kívül-belül megújul, ezért szintén a főoldalon mutatjuk be ezeket, bízva benne, hogy ha valaki az iskolákról keres információt, már itt is megismerheti röviden történetüket, láthatja, hogy milyen oktatás folyik a református iskolákban. Fontosnak tartjuk azt is, hogy egyházkerületünkben zajló eseményekről is értesüljenek az oldalra látogatók, ebben nyújt segítséget az új Eseménynaptár.

Reméljük, hogy az új, leegyszerűsített struktúra, a fontos információkat kiemelő oldal is ugyanúgy Isten dicsőségét szolgálja, mint egyházkerületünk minden gyülekezetének élete, amelyről mi is igyekszünk egy-egy szeletet megmutatni a Hírek rovatban.