Megjelent a lelkésztovábbképzés 2020-as programfüzete

Megjelent a lelkésztovábbképzés 2020-as programfüzete. Szőnyi Levente a programfüzet bevetőjében azt írja, hogy a statisztikák azt mutatják, hogy a lelkészek 92-99%-a részt vett valamilyen továbbképzésen, akik többsége megtapasztalta a lelki-szellemi hasznát is a továbbképzőknek. A gyülekezeti munkában alig jut idő az önképzésre, az olvasásra, a prédikációkra való alapos felkészülésre. “A továbbképzőkön való részvételem során döbbentem rá igazán arra, hogy még mennyi új dolgot nem tudtam, nem fedeztem fel, nem ástam bele magam igazán egy-egy témába. De milyen jó dolog, hogy akik ezt megtették helyettem, azok megosztják velem, és ebből többen is részesülnek és épülnek.” – írja a lelkipásztor. 

Megjelent a lelkésztovábbképzés 2020-as programfüzete

A füzetben színes és gazdag a továbbképzések palettája, mindenki találhat benne kedvére és érdeklődésére valót. A többnapos és többkredites továbbképzők mellett benne találjuk az egyházmegyei lelkészértekezletek kétkredites előadásait is. Szőnyi Levente arra bátorít minden lelkipásztort, hogy tudományos munkát is végezzen, és a Református Szemle, a Studia Doctorum Theologiae Protestantis és a Studia Theologia Reformata Transylvanica című, tudományosan megalapozott szaklapokba is küldjenek írásokat, hiszen ezekért is kreditpont jár. 

A továbbképzőkön átadott bölcsesség megszerzését azzal indokolja, hogy Isten Igéjét el ne feledjük és attól el ne térjünk. Ahhoz, hogy a tanítás tiszta, helyes és igeszerű legyen, szükség van az állandó tanulásra és képzésre.