Merítsünk igaz forrásból! – Megalakult a Székelyudvarhelyi IKE

Tizenhat egyházközség képviseletében jelentek meg február 22-én este 6 órakor a Backamadarasi Kis Gergely Református Kollégium egyik osztálytermében azok a fiatalok, akik azért gyűltek össze, hogy megalakítsák a Székelyudvarhelyi Egyházmegye ifjúsági szövetségét, amely továbbra is az IKE nevet fogja viselni. Az egybegyűlteket Moldovan Radu, az egyházmegye ifjúsági előadója köszöntötte, majd néhány játékkal vezette fel az estét.

Megalakult a Székelyudvarhelyi IKE

A játékok után ifjúsági énekeket énekeltek, ezzel hangolódtak az áhítatra, amelyet Kántor Csaba esperes tartott a Jel 22, 16-17 alapján. Az esperes hangsúlyozta: fontos, hogy a fiatalok is tudjanak arról az életet jelentő tiszta forrásról, amelyből erőt lehet meríteni. Ehhez másokat is el kell vezetni, mert ez maga Jézus. 

Megalakult a Székelyudvarhelyi IKE

“Egyházkerületünkben, megyéinkben, gyülekezeteinkben elkezdődött az IKE újraalakítása. Ezzel a feladattal bíz meg bennünket az Úr: merítsünk az igaz forrásból, és másokat is elvezessünk hozzá, hiszen ebből táplálkozik az igaz hit” – hangsúlyozta Kántor Csaba.

Tussay Szilárd egyházkerületi ifjúsági referens az IKE új struktúrájáról és az ifjúsági szövetség átalakításának szükségességéről beszélt. Beszámolójából kiderült, hosszú évek után újra szerepet kap az IKE struktúrájában az egyházmegyei szint, amelynek elsődleges feladata az egyházmegyei programok szervezése. 

Megalakult a Székelyudvarhelyi IKE

“Ez tulajdonképpen az egyházmegyei ifjúsági előadónak a feladata, de az ifjúsági előadónak családja, gyülekezete van, amit gondoznia kell, ezért kell mellé egy fiatal csapat. Hiszen ti, fiatalok, valószínűleg jobban tudjátok, milyen programokat szeretnétek korosztályotoknak szervezni” – fejtette ki Tussay Szilárd. 

Megalakult a Székelyudvarhelyi IKE

Az alakuló közgyűlésen megválasztották az új egyházmegyei elnökséget is: elnöknek Dósa Anettet, alelnöknek Gyerkó Andreát, titkárnak György Mártát, pénztárosnak pedig Ágoston Emőkét szavazták meg. 

Megalakult a Székelyudvarhelyi IKE

A választás után Moldovan Radu ifjúsági előadó ismertette azokat a programokat, amelyekbe az egyházmegyei ifjúsági szövetség bekapcsolódhat. Mint kiderült, igen eseménydús éve lesz az ifjúságnak: választhatnak színjátszó találkozó, sporttalálkozó, egyházmegyei táborok közül, de bekapcsolódhatnak a szintén Székelyudvarhelyen megrendezett Függőleges Keresztyén Ifjúsági Konferencia szervezésébe is. Moldovan hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy mindezek mellett a fiatalok vegyenek majd részt a Tatán sorra kerülő Csillagpont Református Ifjúsági Találkozón, amely mintegy háromezer embert megszólító református fesztivál.

 

Szöveg és fotó: Kiss Gábor