Marosvásárhelyen tartották a Marosi Református Egyházmegye Presbiterszövetségének megyei konferenciáját

2023. június 10-én, Marosvásárhelyen tartották a Marosi Református Egyházmegye Presbiterszövetségének megyei konferenciáját.

A rendezvényt, amelynek a Marosvásárhelyi VIII. Cserealjai Református Egyházközség adott otthont, Mezei Sándor lelkipásztor köszöntése és szolgálata nyitotta meg. A fiatal lelkipásztor Isten igéjét az ApCsel 8,26–38 versei alapján hirdette. Az egyházmegye 22 gyülekezetéből érkezett 84 lelkészt, lelkésznőt, presbitert és presbiterasszonyt Pályi József, az Erdélyi Református Egyházkerület Presbiterszövetségének elnöke köszöntötte, aki beszédében kiemelte a presbiteri szolgálat fontosságát és hitelét. Továbbá a kerületi szövetség elérhető éves rendezvényeit ismertette. A konferenciát a cserealji ifjak „Én vagyok…!” című pantomim jelenete színesítette, amelyet Mezei Sándor vezetett.

A Marosi Református Egyházmegye Presbiterszövetsége konferenciájának a marosvásárhelyi cserealji templom adott otthont

A nyitott, barátságos légkörű rendezvény második részében Visky Péter, Kolozsvár-Tóvidéki nyugalmazott lelkipásztor „Válogatok, tehát vagyok, avagy a fülviszketés problematikája” című előadása hangzott el. A 2Tim 4, 3 igeversre („…saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük.”) épített előadásában a lelkipásztor napjaink figyelemreméltó problémájának, a református egyház keretében is megnyilvánuló radikális, sokszor önös célokat követő „ébredési” mozgalmak hátterére próbált rávilágítani, azok okaira és következményeire kereste a választ. A kimerítő és izgalmas előadást, kérdések és kötetlen beszélgetés követte. A rendezvény szeretetvendégséggel zárult.