Marosvásárhelyen indult az idei Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztivál

A tavalyi, rendhagyó, online térben megrendezett adventi alkalom után idén ismét négy helyszínen kerül sor az IKE szervezésében a Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztiválra. A rendezvény a nagy találkozások helye, ahol kicsik és nagyok együtt élhetik meg hitüket, közösen elcsendesedhetnek, s készülhetnek a közeledő ünnepre.

A Kultúrpalotában tartották meg a fesztivál marosvásárhelyi eseményét.

December 4-én a marosvásárhelyi Kultúrpalotában zajlott a rendezvénysorozat nyitó alkalma. Moderátorként Birizdó Szabolcs-Mihály és Bíró Beatrix köszöntötte az egybegyűlteket, majd ünnepélyesen meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját. Ez a szokás már hagyománnyá vált, hiszen jelzi közös várakozásunk kezdetét, és megalapozza az adventhez való megérkezésünket.

Ezt követte Jakab István esperes köszöntője, amely megalapozta a családias, békés hangulatot, majd Apetroae Lucas főszervező osztotta meg lelki nyugalmat adó ünnepi gondolatait az advent meghittségéről, a háláról.

A Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztivált idén négy helyszínen rendezik meg.

A MIFIKE bensőséges hangulatot teremtett meghitt előadásával, amelyet Szabó István-János lelkipásztor, egyházmegyei ifjúsági előadó 130. zsoltár szavain alapuló áhítata követett. A zsoltár könyörgő fohásszal kezdődik, bizakodó, reményteljes sorokkal zárul, és magában foglalja a rendezvény mottóját is: „várja az én lelkem”. Hiszen ez a rendezvény a közös várakozásról, az együttlét szépségéről, a szeretetről és a reményről szól. A zenefesztivál összeköti az embereket, megalkot egy olyan közösséget, amelyet az Úr és az egymás iránti szeretet köt össze, ahol hálás szívvel és békés lélekkel várhatjuk az Urat.

A rendezvényen együtt énekelnek, imádkoznak, készülnek az ünnepre a résztvevők.

Az Alsóvárosi Tálentum keresztény zenekar szívmelengető adventi dalokkal szolgált. Az elcsendesedést a Válts irányt! Band fellépése követte egy lendületes koncerttel, amit a közönség dalolva és tapsolva kísért.

Az eseményt zárva az önkéntesek és a résztvevők közösen énekelték el a rendezvény nevét adó dalt, ezzel is megmutatva, hogy közösen a legjobb várni a Megváltót!

A fesztivált idén négy helyszínen rendezik meg: Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy, Kolozsvár és Székelyudvarhely.