Mákófalván találkoztak a kalotaszegi ifisek

Mákófalván rendezték meg az idei első ifjúsági találkozót a Kalotaszegi Református Egyházmegye fiataljai szombaton, március 19-én. A nap témája az önkéntesség volt.

Tartalmas napot tölthettek el együtt a kalotaszegi fiatalok és lelkipásztoraik. Fotó: ike.ro

Kalotaszeg különböző településeiről 44 fiatal érkezett a mákófalvi találkozóra: Bánffyhunyad, Kalotaszentkirály, Magyarvalkó, Magyarókereke, Inaktelke, Bogártelke, Mákófalva, Magyarvista, Magyarkapus és Gyerővásárhely ifisei tartalmas napot tölthettek el együtt. Az alkalom közös énekléssel kezdődött, majd Pap Ákos egyházmegyei ifjúsági előadó, magyarvalkói lelkipásztor tartott áhítatot. Igehirdetésében egyértelmű üzenetet adott át: az önkéntesség lehetőség, hogy rácsodálkozzunk Krisztus jelenlétére, és bármikor, bármiben vagy bárkiben felfedezhetjük Jézust.

Az önkéntesség lényegét Mező Anita-Hajnal mutatta be, a következő kérdéseket érintve: Miért jó önkéntesnek lenni? Mivel segíthetek? Mit jelent az, hogy önként? Honnan jön a segíteni akarás? Az előadás után szabadtéri program, játék, majd szeretetvendégség következett. „Jó volt látni, hogy az eltelt több év ellenére még mindig akadnak olyan fiatalok, akik igénylik a közösséget ebben a formában, és szívesen szánnak szabadidejükből egy keveset erre a találkozóra is” – számol be az eseményről Fekete Tamás.

A következő találkozóra, júniusban Magyarvalkóra várják a fiatalokat.