Magyarkiskapusi református gyermekhét

Az idei gyermekhetünk kicsit más volt, mint az eddigiek. Reggelenként fizikai képességeinket mértük fel, délutánonként szükség volt az ügyességünkre és kreativitásunkra.

Idén a gyermekhét témája a mennyország volt. Megtudhattuk, milyen is a menny, és hogy Isten ott lakik.

Magyarkiskapusi református gyermekhét

Hétfőn reggel sokan gyűltünk össze a parókián. Két órán keresztül rengeteg játékot próbáltunk ki egyénileg és csapatban. Miután vége lett az utolsó játéknak is, a szervezők meleg teával és édességgel kínáltak meg minket. Délután a sok feladat véghezvitele meghozta a gyümölcsét. Megtanultuk, hogy a menny egy csodálatos hely, ahova mi is bejuthatunk, ha hiszünk Istenben. Ennek jeléül elkészítettük a „mennyország kapujának kulcsát” gyurmából, amit gipszbe raktunk.

Magyarkiskapusi református gyermekhét

Kedden focibajnokságot rendeztünk. Nem volt könnyű, a végére nagyon elfáradtunk, de jól szórakoztunk. A nap második felében „megleshettük”, mit tesz Isten a mennyben. A feladatok elvégzése után megtudtuk, hogy Ő figyel minket életünk minden napján, bárhol is vagyunk, bármit is teszünk. Ezt érzékeltette velünk Kain és Ábel története is. Aztán állatokat  készítettünk WC papír gurigából.

Magyarkiskapusi református gyermekhét

A szerdai napot is futással kezdtük. Feladatokat kellett elvégeznünk szerte a faluban. Minden csapat sikeresen helytállt mind a testi, mind a szellemi próbákban. Délután fény derült arra is, Isten a mennyből nemcsak figyel minket, hanem gondoskodik is rólunk. Ad nekünk élelmet, ahogyan a sareptai özvegynek és az ötezer embernek is adott egykor régen. Ennek jeléül készítettünk egy banános – kekszes tortát és azt az ételt, amit Isten készen ajándékozott nekünk: a gombát tojástartóból.

Magyarkiskapusi református gyermekhét

Csütörtök délben újra csoportos játékokat játszottunk. Nagyon élveztük. Megkóstoltuk a tortát, ami finomra sikerült. A nap végén levonhattuk a következtetést, hogy csak imádság által lehet az életünk boldog és örömteli. Isten meghallgatja mindenkinek a kérését, ha szívből vágyik a beteljesülésére. A nagyok segítségével lerajzoltuk kezünket egy lapra, kivágtuk, és a két kéz között csodálatos szívek alakultak ki.

Magyarkiskapusi református gyermekhét

Az utolsó nap kirándulással zárult. Az erdőszéli tisztáson sütöttünk kolbászt, szalonnát, és megbeszéltük a héten szerzett tapasztalatainkat.

Reméljük, hogy életünk minden helyzetében állhatatosan imádkozunk mennyei Atyánkhoz, és nem felejtjük el megköszönni, hogy gondoskodik rólunk.

 

Gombár Anna

Magyarkiskapus

2015. augusztus 29.