Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést kapott Kató Béla püspök

Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést kapott Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke több évtizede odaadóan végzett lelkipásztori szolgálata, a kisebbségi létbe kényszerült erdélyi magyar honfitársaink sorsának jobbra fordításában és közösségi életének megszervezésében vállalt kiemelkedő szerepe elismeréseként.

Budapest, 2021. június 3.
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést Kató Bélának, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökének, a Sapientia Alapítvány elnökének a március 15. alkalmából korábban odaítélt állami kitüntetések átadásán a Karmelita kolostorban 2021. június 3-án. Az ünnepséget a koronavírus-járvány miatt halasztották el.
MTI/Koszticsák Szilárd

A március 15-re megítélt kitüntetést 2021. június 2-án Budapesten, a Karmelita kolostorban vette át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől.

A kitüntetések átadásán több más református személyiséget is díjaztak, Bogárdi Szabó István Széchenyi-díjas teológus, a Dunamelléki Református Egyházkerület volt püspöke, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának volt lelkészi elnöke szintén a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést kapta, Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház emeritus püspöke a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozatát vette át. Szintén ezt az elismerést kapta Huszár Pál, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának volt világi elnöke, a Dunántúli Református Egyházkerület volt főgondnoka, és Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Osztályának igazgatója, a Kárpátaljai Református Egyházkerület főgondnoka. Református kitüntetettekről részletesebben a Magyarországi Református Egyház honlapján olvashat.