Magyar egyházzenei fórum a Kolozsvári Magyar Napokon

A Kincses Kolozsvár Egyesület, együttműködésben az Auris Művészeti Ügynökséggel a történelmi keresztyén egyházak és az Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatásával nagyszabású egyházzenei fórumot rendez Kolozsváron, melyen a rendszerváltozás óta született magyar egyházzenei alkotásokat kívánja az érdeklődés középpontjába állítani, kitekintéssel a Kárpát-medence egészére.

Globalizált világunk egyre látványosabban szembesül az általános érték- és minőségvesztéssel, mely áthatja napjainkat, teret hódít a közgondolkozásban, megjelenik az élet számos területén. Ezért különös jelentősége van annak, hogy a magyar zeneszerzők, előadók, templomi szolgálatot teljesítő egyházzenészek kicseréljék tapasztalataikat és elősegítsék az egyházzenei alkotások találkozását a hívő közösségekkel.

Kolozsvár történelme és topográfiája szimbolikus módon jeleníti meg a magyarság vallási hagyományait, így ideális helyszíne lehet az egyházzenei szakma törekvéseinek.

A sorozatra Kolozsvár 8 templomában kerül sor, 40 kortárs zeneszerző 77 egyházi alkotása csendül fel liturgikus keretben vagy koncert formájában.

Soli Deo Gloria!

 

Az események ingyenesen látogathatóak.