Levélben köszönik meg a gerincműtétre nyújtott támogatást Boros Katinka szülei

Sikeresen átesett gerincműtétén, és szépen gyógyul a 15 éves Boros Katinka. A költséges beavatkozás fedezésére tavaly nyáron kértek segítséget szülei, az egyházkerület gyülekezetei pedig megmutatták nagylelkűségüket. Boros László csombordi lelkipásztor és felesége, Erzsébet köszönőlevélben fejezik ki most hálájukat.

A szülők örömmel számolnak be arról, hogy a korrekciós műtét sikeres volt, Katinka gerince teljesen kiegyenesedett, már jól tud járni, mozogni, a műtét utáni fájdalmai megszűntek, a rehabilitációval is jól halad, és részt tud venni az online oktatásban is. Az októberben megejtett műtét hét és fél órán át tartott, de az előkészületek és az utókezelés is nagy kihívás volt. Nehéz időszakot tudhat maga mögött a család, de úgy érzik, Isten velük volt a próbatételben.

Az októberben elvégzett műtét hét és fél órán át tartott. Fotó: Boros Erzsébet

Katinkát fiatalkori idiopátiás gerincferdüléssel diagnosztizálták, a korrekciós műtéttel azonban meg kellett várniuk azt a kort, amikorra a csont- és izomrendszer elérte a szükséges fejlettséget. A műtétet Budapesten dr. Tunyogi-Csapó Miklós ortopéd szakorvos végezte el, a beavatkozás és utókezelés 30 000 eurós költsége azonban meghaladta a család anyagi képességeit.

„Köszönjük, hogy imáitokban és anyagi juttatásban velünk voltatok. Rajtatok keresztül, bármennyire is elbizonytalanodtunk és féltünk a műtét előtt, megérezhettük Isten közelségét, erejét, gondviselését és segítségét. Isten gazdag áldását kívánjuk mindnyájatok életére!” – fogalmazta meg Boros László és Erzsébet.

A köszönőlevélben az alábbi igével adnak hálát a segítségért:

„Most pedig a cselekvést is vigyétek véghez, hogy amilyen készséges volt a szándékotok, olyan legyen a véghezvitele is, erőtökhöz mérten! Mert ha megvan a szándék, az aszerint kedves Istennek, amitek van, nem aszerint, amitek nincs. Ugyanis azért, hogy másoknak könnyebbségük legyen, nektek ne legyen nyomorúságotok. Ellenben az egyenlőségnek megfelelően a mostani időben a ti fölöslegetek pótolja azok hiányát, hogy máskor azok fölöslege is pótolja majd a ti hiányotokat, hogy így egyenlőség legyen” (2Kor 8,11–14)

 

Borítókép: Boros Erzsébet