Közösen szervezett Vakációs Bibliahetet a bedei és székelytompai gyülekezet

2023. augusztus 21-25. között szervezték a Vakációs Bibliahetet a bedei és székelytompai egyházközségek, a hozzájuk tartozó gyülekezetekkel együtt. Mivel mindkét egyházközség több kisebb gyülekezetből áll, ezért már harmadik éve szervezik közösen a Vakációs Bibliahetet a gyermekek számára. Az idei gyerekhét helyszínéül a nyárádszentlászlói református templomot választották.

A Vakációs Bibliahét témájának gerincét a KOEN alapítvány munkatársai által kidolgozott tervezet adta, amelyet a szervezők a helyi igényekhez alkalmaztak. A Kaptár-ruhatár címet viselő bibliahéten előkerült a teremtés története, a gyermekért kitartóan imádkozó Anna esete, József tarka ruházata és kalandos élete, Illés és Elizeus palástos szolgálata, valamint az Istentől kapott fehér ruha kérdése. A gyermekek a bibliai történetek mellett sokat tanulhattak a méhekről is, hiszen az idei kerettörténetet a méhcsalád szorgos életstílusa szőtte át.

Nyárádszentlászló temploma adott otthont a vakációs bibliaheti foglalkozásoknak.

A kilenc kis gyülekezetből hétfőn voltak a legkevesebben (negyvenheten), a létszám utána már csak növekedett, meghaladva az 50 fölötti heti átlagot, de összesen több, mint hetven gyermek és fiatal vett részt a gyerekhét egy-egy napján. Nagy Norbert-Levente bedei lelkipásztor első sorban azért tartja örömnek az együttdolgozást, mert így a sok kis gyermekcsapat megtapasztalhatja a nagy közösség élményeit és örömeit.

Némelyik napokon több mint 70 gyermek vett részt a foglalkozásokon.

Gáspár Ildikó, a székelytompai lelkipásztor felesége, tanítónő is örömét fejezte ki a nagy létszámot illetőn, amit örömnek és egyben kihívásnak él meg, hiszen ennyi gyerekkel kézimunkázni nem kis feladat. A szervezők köszönetet mondanak azoknak a fiataloknak, akik munkatársként óriási segítséget nyújtottak a hét lebonyolításában, valamint Virginás-Tar Emesének a népi játékokért, Tolokán Hermina Andreának és Bob Évának az arcfestésért. Örömmel fogadták a termékbeli (kukorica, málna) és pénzbeli adományokat, valamint az értük elmondott imákat. Köszönik azoknak, akik részt vettek a gyermekek szállításában, és különösen hálásak Istennek, hogy velük volt ezen a héten, és megáldotta munkájukat, szolgálatukat.