Kövesd a Világosságot

Örömteli volt a Rád is szükség van programsorozat idei záró rendezvénye 2019. november 23-án délután, az ikafalvi Művelődési Otthonban. Igazi poézissel átitatott zenés, barkácsolós ráhangolódás volt az ünnepre.

Bardócz Csaba lelkipásztor köszöntötte a sepsiszentgyörgyi Messzehangzó együttes tagjait, Dénes Elődöt, Dénes Dorottyát, Bálint Gyopárt és Hajdú Lórándot, valamint a Kézdivásárhelyről és Csernátonból érkező „hősöket”, kísérőiket és a helybelieket.

Kövesd a Világosságot

Az együttes előadása olyan szépen szólt, hogy azt lehetett érezni, hogy szárnyal a lelkünk a Fény felé. Balogh Miklós Fény című verse ütötte le az első akkordot és szólt a dal, a muzsika az örök mécses fényének erejéről, arról, hogy ha fény fele fordulva végezzük napi munkánkat, áldást nyerünk. Az aranymosók sem állnak háttal a napnak, kimosni az (élet) iszapból az aranyat. Mindig a fény útját kövessük, amely felvezet a homályba borult világból Isten trónja elé és ott megtapasztalhatjuk milyen a mennyország, minden kérdésre választ kapunk, elcsendesül a háborgó lélektó.

És kaptunk ilyen tanácsot is: “Siessetek, hamar lejár… borulj le a kereszt alá… ma kérd Atyád bocsánatát… kegyelme régóta vár…ma még lehet, ma még szabad.” Olyan szép volt, olyan jó volt, felemelő hangulat és röpködött, táncolt egy kis angyalka szemünk előtt és mindenki mosolygott.

Kövesd a Világosságot

Bardócz Tímea programfelelősből is kitört a lelkesedés, szép szavakkal köszönte meg az együttes szép szolgálatát és mindenki örömére még daloltak. Daloltak nekünk. Nem csoda, hogy ilyen lelki és testi feltöltődés után, – hisz volt szeretetvendégség is – szebbnél szebb adventi koszorúk, ajtókopogtatók készültek a gondosan előkészített kellékekből. Fenyőgally, friss szalma, puha anyagok, díszítő elemek, gyertya és az ügyes kezek munkájának “illata” lengte be a helyet és a szíveket. Csak azt sajnáljuk, hogy nem jöttek el még többen, nagyon szép élmény volt. Köszönjük.

Hálásak vagyunk, hogy a Diakónia Keresztyén Alapítvány sepsiszentgyörgyi fiókja, az Írisz ház, a svájci HEKS és a Diakonie Austria idén is támogatták rendezvénysorozatunkat!

 

Nagyoláh Ilona, nyugdíjas tanítónő