Köszi, hogy vagytok!

Aki 2017. november 24-én délután Székelyudvarhelyen, a Küküllő Szálloda mellett haladt el, nagy nyüzsgésre figyelhetett fel: a terembe folyamatosan érkezett az elegáns vendégsereg, aki izgatottan várta az Önkéntes Gála kezdetét.

Köszi, hogy vagytok!

Amint mindenki megérkezett és elfoglalta helyét, Tussay Szilárd ifjúsági referens, az IKE ügyvezető igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, hogy azért van szükség erre a rendezvényre, mert kell egy nap, amikor az önkénteseket ünnepeljük – azt a csapatot, amely nélkül nem létezne az IKE. Elmondta, hogy az önkénteskedés azért is fontos, mert vannak ugyan az életben pillanatnyi örömök, amelyek jól esnek, de mégis az igazán lényeges a megvalósítás. Ezt követően Szegedi László lelkipásztor, generális direktor osztotta meg gondolatait, felelevenítve az enyedi kollégiumban töltött diákéveket, amikor a maihoz képest nehezebb volt ugyan az ifjúsági munka, de nem hiábavaló. Egy Piramis-dalt idézve („Égni kell annak, aki gyújtani akar”) felhívta arra a figyelmet, hogy az önkéntességhez önfeláldozásra van szükség. Moldovan Radu lelkipásztor, IKE pénztáros igei köszöntésében a tálentumok példázatából idézett: „Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután.” Elmondta, hogy mindenkinek azzal a tehetséggel kell gazdálkodnia és dolgoznia, amit Istentől kapott. Rávilágított arra, hogy ez ugyanakkor azt is jelenti: minél jobban gazdálkodunk a kapott talentumokkal, annál több munkát ad Isten.

Köszi, hogy vagytok!

A köszöntéseket és áhitatot követően a 2017-es év során önkénteskedők köszönetképpen egy kis meglepetést kaptak szeretettel végzett munkájukért, ezt követően pedig koccintás következett, és kezdetét vette a jó hangulatú ünnepi vacsora és buli, ahol jól megfért egymás mellett a tánc, az éneklés és a beszélgetés.

Azt est mottóját ismételve: Köszi, hogy vagytok!

 

B. E.

IKE önkéntes