Kosárkészítés az apró örömöknek

Ismét derűs, szívmelengető élményben volt részünk Kézdivásárhelyen a Rád is szükség van programsorozat keretében november 11-én délután. Percek alatt megtelt a pajkos hangulatú PAJTÁs terem hőseinkkel, a speciális igényekkel élőkkel, szüleikkel, kísérőikkel és segítő munkatársakkal Ikafalváról.

Kosárkészítés az apró örömöknek

Mindenki nagyon örült az új találkozásnak. Közösen berendeztük a termet, előkészítve a kézműves foglalkozásra, másik oldalon megterült a mesebeli asztalka finomabbnál finomabb falatokkal, üdítőkkel.

Kosárkészítés az apró örömöknek

A tevékenység kezdetén Bardócz Tímea programfelelős kedvesen köszöntötte a társaságot – most már kis közösségnek mondhatjuk. Mozgásos, bemelegítő játékot vezetett, tanított, Zselyke lánya mondókával színesítette. Gondosan előkészített, sok színes kellékkel (puha filc anyagok, díszítő elemek, ragasztó, olló, tű, cérna stb.) beborított asztal mellé ültünk, és a bemutatás, magyarázat után lelkes munkába fogott mindenki, hogy elkészítse élete egyik legszebb élménykosarát, többet is, ha tudott, ami megfelelt saját kis apró örömei, emlékei tárolására, ajándéknak, dísznek.

Kosárkészítés az apró örömöknek

Közben folyt a vidám terefere, társalgás, ének-zene, eszmecsere, falatozás. Mindenki nagyon jól érezte magát, feltöltődött, szórakozott, épült tovább a közösség a szeretet, az önzetlen segítségadás szellemében. Szép volt, köszönjük. A rendezvény megvalósulásáért köszönet illeti a Diakónia Keresztyén Alapítvány sepsiszentgyörgyi fiókját, az Írisz házat és segélyszervezeteit, a svájci Hekset és a Diakonia Austriát.

 

Nagyoláh Ilona nyugdíjas tanítónő