Énekeljetek az Úrnak: kórustalálkozót rendeztek Nyárádszentlászlón

Kórustalálkozót szervezett Nyárádszentlászló református közössége pünkösd vasárnapján. Az eseményen közel 130-an vettek részt Nyárádszentlászlóról és környékéről.

A Kántor Kvartettet gyülekezetekben szolgáló kántorok alapították. 📷 Nagy Norbert-Levente

A találkozón a gyülekezet lelkipásztora a 96. zsoltárral köszöntötte az egybegyűlteket, akik felekezettől függetlenül voltak jelen a Közép-Nyárádmente különböző településeiről. Elsőként az idén alakult Kántor Kvartett örvendeztette meg éneklésével a gyülekezetet. A kvartett tagjai képzett zenészek, és mind gyülekezetben szolgálnak. Ünnepi szolgálataik mellett időt szakítottak arra, hogy a nyárádszentlászlói pünkösdöt is szebbé tegyék. Őket követte a Backamadarasi Református Egyházközség Harmónia kórusa. A nyárádszentlászlói gyülekezet sokáig a backamadarasihoz tartozott, viszont két éve szervezeti okok és a gyülekezetek pásztorolhatósága miatt különváltak. Ennek a kórustalálkozónak és az ő meghívásuknak is egyik célja az volt, hogy tovább ápolják a két közösség közötti köteléket.

A backamadarasi gyülekezet kórusa is fellépett.📷 Nagy Norbert-Levente

A továbbiakban a nyárádszeredai Deák Farkas Általános Iskola Kicsinyek Kórusa énekelt, amely többnyire gyerekdal-feldolgozásokat szólaltatott meg. Éneklésükkel arra bátorították a jelenlevőket, hogy az énekléshez nem szükséges kor és tapasztalat.

Nyárádszeredából gyerekkórus érkezett az eseményre. 📷 Nagy Norbert-Levente

A kórusok szolgálatát rövid szeretetvendégség követte, amelyre a gyülekezet asszonyai biztosították a finom süteményeket. Végül pedig a helyi unitárius lelkipásztor vezetésével a résztvevők meglátogatták a 12-13. században épült háromhajós, bazilikás elrendezésű, feltehetően nemzetségi monostornak szánt templomot, amelyet jelenleg Nyárádszentlászló unitárius közössége használ.

A rendezvényt követően a helyi unitárius templomot látogatták meg a résztvevők. 📷 Nagy Norbert-Levente

Az eseményt sok pozitív visszajelzés követte, ezért a helyiek szeretnének hagyományt teremteni belőle: ha Isten is úgy akarja, 2023 pünkösd vasárnapján újra kórustalálkozón vehet részt a nyárádmenti közösség, ahova szeretettel hívnak és várnak mindenkit.