Konfi-nap Barátoson

Az esős idő ellenére megtelt a barátosi templom gyermekhangból áradó fénnyel és meleggel. A Kávin hét konfirmandus napjára több gyülekezetből érkeztek a fiatalok és kísérőik. A bejelentkezés után énekléssel kezdődött az együttlét, majd Simon Kató Barna katekétikai előadó köszöntése után Balogh Zoltán esperes úr szólt az „átalakulás útján” járó fiatalokhoz, akik már nem gyermekek, de még nem felnőttek.

Konfi-nap Barátoson

Bóné Barna helybéli lelkipásztor II. Móz. 3. Részéből olvasott igeversek alapján tartott áhitatában ráhangolódtak a nap témájára. A feladatvállalás , a küldetés jelen van mindnyájunk életében – hangzott. A lelkipásztor rövid előadást tartott a konfirmációról, egyúttal előre vetítette a csoportos foglalkozások témáját is. Három témakör köré csoportosultak a különböző színű névjegykártyákkal ellátott fiatalok: 1. Miért van szükség konfirmációra? 2. Miben áll a konfirmáció? 3. Mi a következménye? A foglalkozások alatt ezekre a kérdésekre keresték a választ, majd kartonlapokra rajzolták a szerintük követendő példát , vagy megoldást.

A csoportmunkák bemutatását és értékelését újabb énektanulás követte, majd a megéhezett és csapattá rázódott gyereksereg a kultúrotthonba vonult, a helyi asszonyok által főzött ízletes ebédre.

BE