Konduktor alapképzés indul az illyefalvi KIDA Központban

Szeretnél-e minden nap csodát tenni? Mozgásukban korlátozott embereket mozgásra bírni? Részt venni egy teljes életvitelt átformáló munkában? El tudod-e fogadni a sérült gyermeket is úgy, ahogy született – meglátni benne annak a  lehetőségét, hogy mi mindent lehet még kihozni belőle? Élethivatásodnak tartod-e a mozgássérült  személyek nevelését, a teljes emberi életre való felkészítésüket? 

Ha igen, akkor  jelentkezz az illyefalvi KIDA Központban szeptemberben induló első erdélyi konduktor alapképzésre, amelyet a budapesti  Pető András Főiskola szakemberei tartanak.

Konduktor alapképzés indul az illyefalvi KIDA Központban

Dr. Pető András az 1940-es években hozta létre a konduktív pedagógiai módszert. A konduktív pedagógia elsősorban azokkal a központi idegrendszeri sérültekkel foglalkozik, akiknél szülés közben oxigénhiányos állapotlépett fel, vagy később, gyermek, illetve felnőtt korban ért  károsodás: Stroke, Parkinson kór, Sclerosis multiplex. A módszer alapgondolata, hogy a központi idegrendszer a károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépítésének lehetőségével, amelyek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatók. 

A képzés sajátossága, hogy egyidejűleg valósul meg az oktatás, illetve a sérült gyermekek és felnõttek rehabilitációja, a komplex konduktív nevelési rendszerben. Elsősorban óvodapedagógusi vagy tanítói oklevéllel rendelkező szakemberek jelentkezését várjuk.

Érdeklődni  a 0724-266020-as telefonszámon lehet.