Komandón táboroztak a kézdi-orbai egyházmegye fiataljai

Újra együtt lehettek a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye fiataljai az éves ifjúsági táborukban, amelynek átadása óta az egyházmegye komandói központja ad otthont. A lelkes szervezőcsapat a jövő évi táborra is szeretettel várja az ifjakat 2023. augusztus 15–19. között.

Kellemes környezetben töltöttek el közel egy hetet a fiatalok. 📷 Tusa Emese

Az alábbiakban Molnár-Mikola Andrea beszámolóját olvashatjuk az élménydús találkozóról:

Egy nagy családban, közösen töltöttünk el csaknem egy hetet Komandón, a kézdi-orbai egyházmegye fiataljaival, összesen 94-en. Augusztus 16-án kezdetét vette a tábor, melynek témája: családban közösen. Ahogyan sorra érkeztek a táborozók, egyre több és több ismerős arcot pillantottunk meg, de akadtak olyanok is, akik félénk mosollyal, kicsit szégyenlősen mutatkoztak be. Az első napot az érkezés után ismerkedéssel töltöttük. A második naptól kezdődően, torna és reggeli után áhítatra mentünk a templomba, hogy ráhangolódjunk az aznapi témára. Minden délelőtt előadásokat hallhattunk, amelyekben tanultunk a férfi és nő teremtéséről, kapcsolatáról, a családban való szerepekről és arról, hogy divat, vagy sem mostanában a család.

Népes csapat, 94 fiatal vett részt az egyházmegyei táborban. 📷 Tusa Emese

A délelőtti komolyságot ebéd után a délutáni játékok váltották fel, amelyeken mindenki együtt nevetett, szórakozott, ugyanakkor küzdött is, hiszen a tábor utolsó napján a legügyesebb csapat elnyerte a tábori Vándorkupát, amelyért évente megküzdenek a táborozók.

Délelőttönként beszélgetések, délután mozgás, kikapcsolódás volt a program. 📷 Tusa Emese

Vacsora után ismét a templom falai közé gyűltünk össze áhítatra. A közös éneklésünket segítette a barátosi ifjúság, akik lelkipásztorukkal együtt csodás hangulatot teremtettek. Aztán eljött a szombat, és mindenkitől elbúcsúztunk. Kedvünk mégsem lankadt, hiszen megígértük egymásnak, hogy találkozunk jövőre.

A tábortűz felépítése, majd körbeülése is összehozta a csapatot. 📷 Tusa Emese

A tábor támogatásáért köszönet az egyházmegye vezetésének, az anyaország Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának, valamint Kovászna Megye Tanácsának. Az áhítatokat és az előadásokat az egyházmegye lelkipásztorai tartották, emellett a lelkészcsaládok és az ifjúsági elnökség, valamint ifjú önkéntesek is közreműködtek. A tábori program zökkenőmentes lebonyolítását 22 tagú csapat biztosította.