Kokárdát tűzött Marosújvár a nemzeti ünnepen

A Marosújvári Református Egyházközség és a helyi RMDSZ szervezésében, rendezték meg idén is a Március 15-ei ünnepséget Marosújváron, ahol az igét nagytiszteletű Bilibók Géza római-katolikus lelkész hirdette.

Ahogyan ez már hagyománnyá vált, a város magyarságának apraja-nagyja, a református templomban együtt ünnepelte a nemzeti ünnepet.

Kokárdát tűzött Marosújvár a nemzeti ünnepen

Ezen alkalommal a Marosújvári Vegyeskart is köszöntötték, a kórus idén ünnepli fennállásának 25-dik évfordulóját.

Jelenlétével megtisztelte az eseményt Tóth Guttman Emese erdélyi dalszövetségi elnök is, aki érdemoklevelet nyújtott át Fórika Éva kórusvezetőnek fáradhatatlan munkájáért.

Az ünnepséget a marosújvári kisiskolások produkciója indította, Fekete Dénes tanító és neje Fekete Magda óvónő szervezésében, ezt követte Szekeres Ildikó műsora, amelyben a székelykocsárdi általános iskolások szavalatokkal és dalokkal köszöntötték az ünneplő közösséget. A székelykocsárdi dalárda műsora után a 25 éves marosújvári kórus történelméről láthattak és hallhattak felvételeket a résztvevők.

Kokárdát tűzött Marosújvár a nemzeti ünnepen

Ezen jeles alkalmat a Marosújvári Vegyeskar zárta, a végén a kórustagoknak külön emlékoklevelet adott át kórusvezetőjük, illetve Bartha Sándor helyi lelkész és felesége Bartha Ilona.

A gyülekezeti tagok a templomi ünnepség után szeretetvendégségen vehettek részt, amelyet a marosújvári régi Református Iskola épületében tartottak.

 

Oroszhegyi Tünde