Kezünkben, szívünkben a csillag és a láng

Advent első vasárnapja, 2016. november 27., sokunk számára egész napos ünnep volt. Délelőtt ki-ki a falujában, délután Székelytamásfalván ünnepelt. A kinti szemerkélő novemberi felhős ég… egy szép meleg világos „otthonba” hívtak be, ahol telt házzal várt a tamásfalvi gyülekezet, melynek lelkipásztora, Hegy István üdvözölte a meghívottakat és adventi együtt ünneplésre szólított.

Kezünkben, szívünkben a csillag és a láng

A rendezvény istentisztelettel kezdődött. Orbán Judit lelkésznő Lukács evangéliumából Mária és Márta példázatával buzdított az aktív várakozásra, ráhangolódva a csodára, arra, hogy felgyúljon a gyertya fénye mellett szívünkben a hit lángja, mely képessé tesz bennünket a szeretetteljes el- és befogadásra. Ezt követően a helybéli iskolások szép adventi műsort mutattak be Tusa Jolán tanítónő irányításával. Megható jelenetet mutattak be a gyerekek. A szeretet csodákra képes csak be kell engedni. A karácsonyi jászolt szívünk melegével béleljük ki és ne engedjük kihűlni. Dicséret és köszönet a gyermekeknek, akik osztogatták a lángot, szavakkal, dallamokkal, színekkel és gyertyákkal. Köszönet az asszonyoknak, akik finom süteményekkel kínáltak mindenkit. Ezután a gyülekezeti és gyermek közösség átadta a helyet a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye Nőszövetsége elnöki hálaadó évzáró gyűlésének.

Kezünkben, szívünkben a csillag és a láng

Beke Boróka lelkésznő egyszerű, de sokat mondó tanulságos játékkal vezette be a tevékenységet. Az egyenlő oldalú háromszög mentén felsorakozó negyven asszony nemcsak egy zsinórral, hanem a szeretet fonalával volt összekötve abban a helyzetben is. Bardócz Tímea elnöknő a továbbiakban beszámolót tartott a nőszövetség pénzügyi helyzetéről. Ezt követően kivetített képekkel illusztrálta interaktív módon, mutatta be a 2016-os nőszövetségi eseményeket. Nagyon gazdag változatos eredményes kiértékelő volt. Kiemelkedő esemény ezek közül a három szakaszos Kézdivásárhelyen megtartott Munkatársképző volt. Sokan részesültek dicséretben elismerésben, a Szörcsei nőszövetség több rendezvénynek is házigazdája volt. Hálaadó versként elhangzott: Túrmezei Erzsébet – Hálás vagyok című verse. A jelenlévők ismételten meghívást kaptak a december 3-án Kézdivásárhelyen tartandó Kárpátmedencei Imanapra, ahol tisztújítás is lesz.

Kezünkben, szívünkben a csillag és a láng

A tamásfalvi asszonyok finom kinálmációjával, ajándékozásával ért véget a rendezvény. Kezünkben kézműves gyertyás csillagot, szívünkben pedig a betlehemi csillagot és lángot tűzték azon a napon, de nem azért, hogy ott tartsuk, hanem azért, hogy tovább osszunk belőle, hiszen a szeretet minél több felé osztódik, nem fogy el, hanem több lesz belőle.

 

Nagyoláh Ilona nyugdíjas tanítónő