Keskeny út fesztivált rendeznek Bikafalván

„Aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg Istent, mert Isten szeretet. Abban nyilvánult meg Isten irántunk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala.” (1Jn 4,8–9)

A fenti igerész hangzott el a Keskeny út Bikafalván esemény első fesztiválos áhítatán, amelyen Gáspár-Babos Etele-Tamás szolgált. A lelkipásztor felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy Isten szeretet, és hogy nagyon fontos úgy megismerni Istent, ahogyan ő meg akarja ismertetni magát. Kiemelte, hogy minden kapcsolat célja megismerni azt, akihez közel kerülünk, hogy minőségi kapcsolatot tudjunk kialakítani vele. Éppen ezért a mi életünk célja az, hogy Istent megismerjük.

A rendezvényen kicsik és nagyok egyaránt kaptak kedvükre való programot. Fotó: Tóth Hunor

Az igei útravaló után Kántor Csaba püspökhelyettes köszöntötte az érdeklődőket, megnyitva az eseményt. Elhangzott, hogy az embereknek arra van szükségük, hogy a széles útról letérjenek, és megtalálják az egyedüli igaz utat: Jézus Krisztust.

Délután Dósa Zoltán A szerelem boszorkánykonyhája és a csalafinta recept című előadásán vehettek részt az érdeklődők. Egy örökzöld téma volt az előadás tárgya: a szerelem. Szó volt R. Sternberg háromszögelméletéről is, a szerelem háromszögelméletének interakciós modellje szerint értelmezve: a szerelem érzése három összetevőből, az intimitás, a szenvedély és az elköteleződés komponenséből áll. Az intimitás az érzelmi összetevő, a szenvedély a motivációs, az elköteleződés pedig a kognitív elem.

Az eseményt áhítattal nyitották meg. Fotó: Tóth Hunor

Az előadással párhuzamosan gyerekfoglalkozás is zajlott, így amíg a szülők az előadást hallgatták, a gyerekek egy külön helyiségben ismerhették meg a teremtés történetét, színezhettek, rajzolhattak, arcfestést kérhettek. A délután további részében láthatatlan színházban vehettek részt a legbátrabbak.

A gyerekeket külön programra várták bibliai történetekkel, színezéssel, arcfestéssel. Fotó: Tóth Hunor

A napot dr. Szakács István Péter interaktív előadása zárta, amely a bibliai apokrifok témáját boncolgatta. Az előadás kezdetén a vállalkozóbb szelleműek papírlapra írhatták, ami először eszükbe jutott az áldás, átok, megbocsátás és megváltás szavakkal kapcsolatban, majd mindenki megosztotta, hogy mi villant be nekik először a felsorolt szavak hallatán, miután az előadó egy rövid részletet olvasott fel Csempészáru című kötetéből.

A Keskeny út misszió 2005-ben alakult, fesztiválokon, nyári nagy rendezvényeken vettek részt vele, hogy megszólítsák azokat a fiatalokat, akik nem feltétlenül vesznek részt az egyház által szervezett táborokban, találkozókon és konferenciákon. Céljuk megmutatni, hogy Istennel lehet és jó élni. Idén, mivel sok fesztivált nem szerveznek meg – például Tusványost, ahol a misszió alakulása óta megszakítás nélkül részt vett –, a szervezők úgy döntöttek, hogy a Székelyudvarhely melletti Bikafalván maguk rendezik meg a Keskeny út Bikafalván eseményt. Az új helyzetben új utakat kell keresni, a Keskeny utat, amely Isten felé vezetheti azt, aki el mer indulni rajta.