Keskeny út Bikafalván: Mindig van megoldás

A Keskeny út ökumenikus misszió második napján, augusztus 4-én Bikafalván újra vakációs bibliahétre várták a gyerekeket. Délelőtt különböző dicsőítő dalokkal ismerkedtek, gazdagodtak, majd bepillanthattak a nemlátók életébe. Ebben nagy segítségük voltak a látás redukciójával történő játékok, és Kovács Tamás látássérült teológus, önkéntes, aki saját élettapasztalatait osztotta meg a gyerekekkel. Ezt követte az aznapi bibliai ige megismerése, Jákób csalásának története.

Újra együtt szórakozhattak a gyerekek. 📷 Bardócz Csaba

„Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt.”  (Préd 3,1) Ezzel a tanulsággal bővült a gyerekek ismerete, megtanulhatták, hogy nem kell elsietni a dolgokat, hanem meg kell várni türelmesen, hogy az Atya akarata szerint történjen minden. A történet elmélyítése után kézműves foglalkozáson vettek részt, amit még több, érdekesebbnél érdekesebb játék követett. A gyerekek az igével az eszükben, gumicukorral a kezükben, mosollyal a szívükben térhettek haza.

A Keskeny út programjának részeként mindennap előadások is elhangzanak. 📷 Bardócz Csaba

A délutáni programon az érdeklődők a Bardócz Tímea által írt láthatatlan színházban tapasztalhatták meg az atyai szeretetet, és örömmel a szívükben térhettek ki onnan, míg mások pingpongozhattak, és egyéb szabadidős foglalkozásokon vehettek részt. Az áhítatot Jónás Norbert Ferencz teológus tartotta, amelynek üzenete az emberiségről szólt. Az ember Isten képmására lett teremtve, és az Atya rábízta a földet. Ezzel hatalmat adott a kezébe, megengedte neki, hogy uralkodjon a földön. De hogyan kell ezen a bolygón uralkodnia?  Úgy, ahogyan Isten is uralkodik: szeretettel, gondviseléssel és szolgálattal.

A kisebbeknek vakációs bibliahétként építik fel a programot. 📷 Bardócz Csaba

Az elcsendesedés után Katona Attila, a Bonus Pastor Alapítvány önkéntese a különböző szenvedélyekből való szabadulásról tartott előadást. Megosztotta az érdeklődőkkel a saját tapasztalatait, elmesélte életének legmélyebb pontjait; azt, ahogyan megszabadult az egyik függőségtől, és beesett a másikba. Felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy a legelső lépés egy függőségtől való megszabadulásában a függőség beismerése, az, hogy tudatosul bennem, hogy függő vagyok, és ez ellen tenni is akarok. Következtetésként azt vihették magukkal a jelenlevők, hogy a függőségekből – akár alkoholizmusból, akár alkalmazásfüggőségből – nagy kitartással ki lehet szabadulni. Ezt az ő élete is alátámasztotta, amelyben meghatározók a megszabott korlátok, melyeken nem lehet, nem szabad átlépni.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. 📷 Bardócz Csaba

Ezt követte egy kis szabadidős foglalkozás, amelyen különböző játékokkal játszhattak a jelenlevők, beszélgethettek egy finom lángos és tea elfogyasztása közben, de akár egy csendes imasétára is elmehettek a templom körül levő imaösvényen. A nap zárópontja László Zoltán és felesége, Gizella zenés könyvbemutatója volt. Az emberek ismerkedhettek az Isten és ember című könyvükkel, amelyet helyben meg is vásárolhattak. Az eseményt a magyar kormány, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Hargita Megye Tanácsa és a Csillagösvény Egyesület támogatta.