Keskeny út Bikafalván: az őszinte beszélgetés a híd a serdülők és szülők között

A Keskeny út misszió harmadik napja augusztus 5-én Bikafalván rengeteg lehetőséget kínált arra, hogy értékesen töltsék el szabadidejüket gyerekek és felnőttek egyaránt. A vakációs bibliahét programjai a gyerekeket célozták meg. Ezen a napon Jákób álmát ismerhették meg, szívükbe vésve azt, hogy Isten a legkilátástalanabb helyzetben is velük van.

Jákób álmának történetével ismerkedhettek meg a kisebbek. 📷 Béni Péter

A bevezető áhítatot Albert Szabolcs teológus tartotta, majd az ezt követő gyerekfoglalkozást Széles Mária vezette. A gyerekcsapat több új éneket ismert és tanult meg a Keskeny út egyik önkéntese, Jakabfi Anna által. Jákób álmának megismerése és az énektanulás után a gyermekek kötélhúzással és zsákban futással próbáltak egy csapattá kovácsolódni Jancsika Katalin vezetésével. Az üres gyomorral érkezőknek nem kellett aggódniuk, a foglalkozások után szendvics várta őket. Az édességek fokozták a jókedvüket.

Kötélhúzás és zsákban futás kovácsolta össze a csapatot. 📷 Béni Péter

A délutáni programokat a láthatatlan színház nyitotta meg, amelyet Bardócz Tímea készített. Ez az alkalom másfél órán keresztül nyújtott instant élményt az érdeklődőknek. A láthatatlan színházzal párhuzamosan szabadidős tevékenységek folytak, többek között a Lukácsi Izabella által elkészített imaösvényen is végigmehettek az érdeklődők.

Varga Andrea pszichológussal a serdülőkor gondjaira keresték a válaszokat. 📷 Béni Péter

Az áhítatot Rátoni Botond, egyházmegyei ifjúsági előadó, kisgalambfalvi lelkipásztor tartotta. Az ige arra bátorította az ott lévőket, hogy merjenek mélyre evezni hitük tengerén, ahogyan azt Péter elhívásánál hallhatták. Engedjük be Istent a hétköznapjainkba, hogy életünk minden pillanatát Istennek tetszően éljük, hogy az ő szeretetét megéljük és továbbadjuk.

Este az SZIKE együttessel dicsőíthették Istent az egybegyűltek. 📷 Béni Péter

A továbbiakban Varga Andrea pszichológus, családterapeuta, szociálpedagógus beszélt a sok fejtörést okozó serdülőkorról. Tényleg annyira nehéz? A tinédzserek számos változáson mennek át ez idő alatt. A változásoknak fizikai és lelki jelei vannak, melyeket a szülők közös szabályok lefektetésével és türelemmel kell, hogy kezeljenek. A serdülőkorra nincs egy általános recept, azonban pár tanácsot, trükköt a tarsolyukba tehettek a szülők. Az előadás során több kérdés felmerült, melyekből egy meghitt beszélgetés alakult ki a jelenlévő serdülők és szülők között. Az előadás jól mutatja, hogy az ilyen alkalmakra szükség és igény is van. Az előadás záró gondolata egy egészséges középutat ajánl határokkal, melyek rugalmasak, ugyanakkor védik a serdülőket a rájuk leselkedő veszélyektől.

Tartalmas napokat tölthetett együtt Bikafalván a csapat. 📷 Béni Péter

A nap záróakkordjaként este, az imaház színpadán „az örömzenélők” együttesét hallhattuk –fogalmazott Bereczki-Orbán Zsolt lelkipásztor –, vagy más néven a SZIKE együttest. A tizenegy tagú együttes a közönséggel együtt dicsőítette Istent. A nap különlegessége, hogy a programokkal párhuzamosan két keresztelőre is sor került. Délelőtt Szófia, délután Milla lépett be a Bikafalvi Református Egyházközség soraiba. Az eseményt a magyar kormány, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Hargita Megye Tanácsa és a Csillagösvény Egyesület támogatta.