Keskeny út Bikafalván: Az elég jó, az már jó!

Isten áldásával kezdetét vette a második Bikafalván tartott Keskeny út nyári fesztivál augusztus elején. A nyári szabadegyetem mintájára megszervezett eseménysorozat színes programkínálattal várta az érdeklődőket a bikafalvi imaház udvarán, valamint a templomban és annak területén.

Énekléssel, ismerkedéssel indult a gyerekprogram. 📷 Bardócz Csaba

A fiatalabb nemzedék számára is tartogat élményeket a hét, mivel a délelőttök folyamán a vakációs bibliahét programjaival várják a gyerekeket. Az első délelőtt ismerkedett a 25 tagú, lelkes csoport. A bevezető áhítatot Albert Szabolcs tartotta, majd Széles Mária ismertette a gyerekekkel a nap menetét. Az előadás által Rebeka és Izsák gyermekáldásának történetét hallhattuk, valamint Jákób és Ézsau civakodásának lehettünk tanúi. Annak ellenére, hogy ikerpárként születtek, más természetük volt. Isten általuk emlékeztet bennünket arra, hogy a különbözőségeket leszámítva, az ő legcsodálatosabb teremtményei vagyunk, és mindannyiunkat egyformán szeret. Az uzsonnaszünet után Jakabfi Anna énekeket tanított, Bodrogi Katalin kézműves foglalkozást tartott, Jancsika Katalin pedagógus pedig gyerekjátékokkal kötötte le a kisebbek figyelmét.

A bikafalvi templom, imaház és környéke ad otthont a rendezvénynek. 📷 Béni Péter

A gyerekzsivaj elhalkulása után komolyabbra fordult a hangulat, és a felnőtteknek szánt programokkal folytatódott a nap. Megnyitotta kapuit a láthatatlan színház, amelyet a látogatók imasétával zárhattak a templomkertben, megkoronázva a bent szerzett élményeket. A hét folyamán szombatig mindennap látogatható lesz a láthatatlan színház, viszont a helyek száma korlátozott, és előzetes bejelentkezéshez kötött.

Az idei bikafalvi eseményt megnyitó áhítatot Majos Zoltán sepsiszentgyörgyi segédlelkész tartotta, aki arra hívta fel a figyelmünket, hogy szeretettel és olyan szelídséggel adjuk tovább az evangéliumot, ahogy az anya dajkálja a gyerekét.

Anyának lenni napjainkban címmel hallgathattak előadást a jelenlevők. 📷 Majos Zoltán

A hét vezértémája a gyermeknevelés, ennek keretében halhattuk Bardócz Csaba bikafalvi lelkipásztor, Soós Zsuzsanna Tímea székelyudvarhelyi lelkipásztornő és Györgyi Hajnalka irodavezető, lelkészfeleség beszélgetését Anyának lenni napjainkban címmel. Hajnalka bemutatkozása érdekesen indult: azt mondta magáról, hogy „négy gyerek nevel minket”. Amikor a többféle szerep miatt rázúduló elvárásokról, az előtte álló nehéz megoldandó feladatokról kérdeztük, elmondta: ilyenkor úgy tekint azokra, mint átmeneti időszakra, amiről már akkor tudja, hogy véget érnek. Zsuzsanna arról beszélt, hogy számára fontos volt, amikor sikerült leküzdenie a maximalizmusát, és belátta, hogy nem is tud, sőt nem is kell szuperanyukának lennie, amikor megértette, ha elég jó anyuka, az már jó. Ma már arra törekszik, hogy ahol, amilyen szerepben van, ott jelen is legyen száz százalékosan.

Az első napot a Fundamentum együttes koncertje zárta. 📷 Béni Péter

A Fundamentum együttes hangulatos koncertje zárta a napot, közösen, énekszóval dicsérve az Urat. A hét hátralevő része is izgalmas programokat és előadásokat tartogat, amelyre szeretettel hív és vár mindenkit a Keskeny utas csapat. Az eseményt támogatta a magyar kormány, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Hargita Megye Tanácsa és a Csillagösvény Egyesület.