Keskeny út: Van szabadulás a káros szenvedélyek rabságából

Hangolódás és Rá hangolódás után folytattuk a tusványosi programunkat, ahol a második napi áhítatot Jónás Norbert negyedéves teológus tartotta meg. Három fő üzenetet fogalmazott meg: Enyém vagy; Veled vagyok; Hazaviszlek. Isten ebben a három kijelentésben szólít meg minket, hogy tudjuk, a mi értékünk az ő szeretetétől függ, nem a világi, piaci értékektől, ugyanis mi az ő teremtményei vagyunk.

A második napi áhítatot Jónás Norbert negyedéves teológus tartotta meg. 📷 Bardócz Csaba

Isten megígéri, hogy velünk van minden nehézségben. Ígérete nem arra vonatkozik, hogy nem lesz az őt követőknek soha problémája, hanem arra, hogy ezekben a nehéz helyzetekben is velünk van, és megment. A harmadik kijelentésben hangsúlyosan fejezi ki, hogy ő szeretné, ha örökre vele maradnánk, ha hazatérnénk vele, hiszen nála leljük meg az örök hont, ahol az ő szerettei között lehetünk.

Különösen aktív napot tudhatnak maguk mögött a kisebbek is. 📷 Bardócz Csaba

Az áhítatot követően a sepsiszentgyörgyi Bonus Pastor Alapítvány négy munkatársa tartott előadást a szenvedélybetegségből való szabadulás lehetőségeiről. A bevezetőben elmondták, hogy visszatérő előadói a Keskeny út sátornak, s hogy már 25 éve foglalkozik az alapítvány ezzel a szolgálattal. Beszéltek a sepsiszentgyörgyi közösségük fontosságáról, mivel szerintük a tartós gyógyulás csakis egymás támogatása által valósítható meg. Elmondták, hogy az első lépés a legnehezebb a segélykérésben, amíg eljut a beteg oda, hogy beismeri a függőségét, és segítséget kér. Legnehezebb feladatnak azt jelölték meg, hogy a szenvedély rabságában élő beteggel megéreztessék a káros szenvedélyektől mentes élet, a szabadság ízét. Ezek az emberek szégyenérzet nélkül felvállalják, hogy szenvedélybetegek, és képesek szabályoknak alárendelni magukat, ezáltal is elkerülve a visszaesést. A beszámolók alapján sokkal inkább szeretnek a Krisztusban megtapasztalt szabadságról beszélni, mint a szenvedélyeik mélységeiről. Bevallásuk szerint az alapítvány elsősorban a gyógyulásra fektet hangsúlyt, mégis a szabadultak életében jelentős hitbéli növekedés tapasztalható meg. Az előadás rendkívül szerteágazó és tapasztalatgazdag volt. Úgy búcsúztak el, hogy elérhetőségeket hagytak hátra, hogy aki akarja, vigye magával a gyógyulás lehetőségének hírét.

Ezen a napon volt a legvidámabb és legintenzívebb gyerekfoglalkozás a baba-mama sátorban. Amíg a szülők az előadást hallgatták, volt énektanulás, játékok és az elmaradhatatlan arcfestés.

A Bonus Pastor Alapítvány munkatársaival beszélgethettek a jelenlevők. 📷 Bardócz Csaba

Délután a Láthatatlan színházba vártuk az érdeklődőket. A Bardócz Tímea által írt forgatókönyv az örömre próbálta hangolni a betérőket. Sokan idegenkedve léptek be a „színházba”, de jó volt látni, hogy örömmel az arcukon – és bízunk benne, hogy a lelkükben is – jöttek ki az előadásról.

Köszönet támogatóinknak: a Magyar Kormánynak, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek, Hargita Megye Tanácsának és a Communitas Alapítványnak, akik segítségével végezhetjük munkánkat Isten dicsőségére.