Isten a legbiztosabb pont!

2017-ben is változatos programok várják a Keskeny út sátorban az érdeklődőket. A napot szent misével indította Bilibók Géza plébános. Bíztató szakkal erősítette meg a jelen lévőket arról, hogy egy biztos pont létezik az életünkben: Isten. Ezt követően A Biblia és reformáció című kiállítás megnyitójára került sor, melyet a reformáció 500. évfordulójának alkalmából állított össze a Magyar Biblia Társulat.

Isten a legbiztosabb pont!

A megnyitót egy fesztiválos áhítat követte. Bardócz Csaba, az ikafalvi református gyülekezet lelkésze kötetlen prédikációjában felhívta a figyelmet arra, hogy Isten feltétel nélkül szeret minden embert, valamint, hogy az igaz hit felbecsülhetetlen értékkel bír.

Délben Blága Botond és Enikő nagycsaládos házaspár Ásó, kapa, nagyharang, vagy már az anyakönyvvezető közbe kell lépjen?- szerintünk családban élni jó című előadásának lehettünk részesei. A házaspár megtéréstörténetét, bizonyságtételét hallgathattuk meg, emellett, jelenlegi életvitelükről is beszámoltak.

Isten a legbiztosabb pont!

Ezzel párhuzamosan, gyerekfoglalkozások folytak a sátor mellett, azon szülők gyerekei részére, akik a Keskeny utas programon szerettek volna részt venni. A különböző játékok kipróbálása mellett a gyerekek arcfestésben is részesülhettek.

Délután sor került a népszerű Láthatatlan színházra is mely lelki támaszt nyújtott a fesztiválozóknak, illetve elgondolkodtató kérdésekkel szembesítette őket. A napot gitáresttel zártuk. Éneklés és beszélgetés mellett, tea és zsíros kenyér várta az arra járókat.

Isten a legbiztosabb pont!

A Keskeny út, tehát, megnyitotta kapuit az idei Tusványoson is.

 

                                                                                                         Nagy Csenge