Kárpát-medencei imanapot tartott a kézdivásárhelyi nőszövetség

Csendes délutánra gyűltek össze a kézdivásárhelyi református nőszövetség tagjai az elmúlt héten. A nőszövetség tagjai a pandémia előtt hetente jártak imadélutánra, emellett évente több alkalommal is találkoztak nagyobb rendezvényeken. Legutóbb is közel 40 tag találkozott a református egyházhoz tartozó Kálvin Központban.

Az idei imanapon a királyhágómelléki nőszövetséggel ismerkedhettek meg a résztvevők. 📸 Kiss Gábor

Ezúttal a Kárpát-medencét felölelő imanap volt az apropója a találkozónak, melyet december első vasárnapján szerveztek meg. A Kárpát-medencében élő nők tizenhat évvel ezelőtt kezdtek imaszolgálatba, hogy ezzel egybekapcsolják a világ minden táján élő honfitársaikat. A Királyhágómelléki Református Nőszövetség tagjainak bemutató programja ezúttal az ő missziói tevékenységükre fókuszál. Az imanap háttéranyagát vezérlő alapige a Róma 8,28 versében olvasható: „Akik Istent szeretik, minden javukra van”.

A kézdivásárhelyi délutánon a vezetőség nevében dr. Beder Boglárka elnök köszöntötte a jelenlevőket, majd Beder Imre lelkipásztor tartott rövid áhítatot. Ezután a jelenlevő asszonyok részéről ima hangzott el az egyházért, családért, nemzetért. A jelenlevő hölgyek nagyobb része egyedül él, így a közösség megtartó ereje számukra az ilyen és hasonló találkozókon még inkább fontos. Hiszen együtt vannak, közösségben, tartoznak valahová, beszélgethetnek, és mindannyiuk számára fontos a hit. Bíznak abban, hogy a közös ima ereje segíti a hitüket és bizodalmukat abban, hogy átvészeljék a járvány okozta nehéz időszakot.

A helyi nőszövetség vezetősége advent vasárnapja lévén jelképes ajándékkal és egy szívhez szóló karácsonyi köszöntővel lepte meg a jelenlevőket, áldott várakozást kívánva. A népes összejövetel szeretetvendégséggel zárult. Jó volt megtapasztalni, hogy egy nagy család része vagyunk, és az ima ereje mennyire egybeköt.