Felhívás – Kárpát-medencei imanap

A Kárpát-medencei református nőszövetségek kezdeményezésére december első vasárnapján rendezik meg a Kárpát-medencei imanapot.

Az imanap háttéranyagát a Királyhágómelléki Református Egyház Nőszövetsége állította össze. Alapigéje Róma 8,28 verseiben olvasható, mottója: „Akik Istent szeretik, minden javukra van”.

„A bátor hitvalló szolgálat lesz a jövőben is a romlás ellenszere”, olvashatjuk az alkalomra szerkesztett füzet püspöki köszöntőjében. Ugyanitt ismerhetjük meg az egyházkerület missziói életét, intézményeit és az alkalom igehirdetési liturgiáját.

A Kató Béla püspök és Borsos Melinda nőszövetségi elnök által aláírt körlevélben arra kérik az egyházközségek lelkipásztorait, gyülekezeteit, hogy 2021. december 5-én, a járványügyi szabályokat betartva, istentiszteleti alkalommal kapcsolódjanak be az imaláncba. Ugyanakkor vasárnap, az Erdélyi Református Egyházkerület Nőszövetségének Facebook oldalán imanapi istentiszteletet közvetítenek 17.00 órai kezdettel. Igét hirdet Bukovinszky-Csáki Tünde, Marosvásárhely I. Vártemplomi Református Egyházközség lelkipásztora. A Kárpát-medencei imanap perselyes adományait továbbítják a Királyhágómelléki Református Egyházkerületnek, ezeket gyermekotthonaik és idősotthonaik fenntartására fogják fordítani. Az adományokat a következő számlaszámra kérjük küldeni:

 

EPARHIA REFORMATA DIN ARDEAL

400079 CLUJ NAPOCA, str. I.C. Bratianu nr. 51-53

CIF: 13729410

BCR Cluj Napoca

Cod IBAN: RO06 RNCB 0106 0266 0457 0499