Kapcsolatépítő konferencia az Írisz Házban

Hálózatépítő találkozót szervez Sepsiszentgyörgyön a Diakónia Keresztyén Alapítvány keretében működő Írisz Ház. A július 11–12-i konferencia célja, hogy a Diakónia projektjeivel foglalkozók megismerjék egymást, együttműködési lehetőségeket keressenek, és kiépítsenek egy olyan átfogó hálózatot, amely összefogja azokat az egyházközségeket és szervezeteket, amelyek foglalkoztak és foglalkoznak fogyatékkal élőkkel,  vagy nyitottak arra, hogy a fogyatékkal élőket bevonják, gyülekezeteik aktív tagjaivá tegyék. Az eseményen a Királyhágómelléki és az Erdélyi Református Egyházkerület egyaránt képviselteti magát, a szakmai előadások mellett pedig nagy hangsúlyt fektetnek majd a személyes kapcsolatépítésre, tapasztalatcserére.

Az Inclusion of People with Disabilities (fogyatékkal élők bevonása) megnevezésű projekt 2015-ben indult a HEKS és a Brot für die Welt finanszírozásával, a Diakónia Keresztyén Alapítvány sepsiszentgyörgyi fiókja keretében működő Írisz Ház koordinálásával. A projekt keretében célunk volt a református egyházközségeket a fogyatékossággal szemben érzékennyé, befogadóvá tenni koncertek, bemutató foglalkozások, akadálymentes istentiszteletek tartása révén, illetve pályázati úton  támogattuk a református egyházközségeket vagy mellettük működő szervezeteket  kis akadálymentesítési projektek megvalósításában. Az elmúlt három év során 43 ilyen projektet valósítottunk meg, idén 20 projekt megvalósítása van folyamatban. Emellett védett műhelyek létesítését támogattuk, ezáltal fogyatékkal élőket juttatunk munkalehetőséghez a Diakónia brassói, nagyváradi, szászrégeni és sepsiszentgyörgyi fiókjainál.

Mivel túl vagyunk egy első hároméves projektcikluson, úgy érezzük, itt az ideje annak, hogy személyesen is találkozzunk mindazokkal, akikkel eddig csak e-mailben vagy telefonon értekeztünk, és tudtunk egymásról, de egymás munkáját, egymás örömeit és nehézségeit mélyrehatóan nem ismertük. A konferencián Banga Erzsébet marosvásárhelyi pszichológus Szülők szerepe a fogyatékkal élő fiatalok önállósodásában címmel tart előadást.

Az érintett egyházközségek, szervezetek, elérhetőségeit füzet formájában szeretnénk mindenki számára elérhetővé tenni, ezért megkérjük, töltsék ki a csatolt adatközlő lapot.

Időpont: 2018. július 11–12.

Helyszín: Sepsiszentgyörgy, Írisz Ház

 

Adatkozlo lap

Jelentkezesi lap

Program