Jubileumi Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztivál

Húsz éve csupán egy álom volt, ami mára az IKE adventi és karácsonyi csodájává alakult úgy az önkéntesek, mint a huszadik, jubileumi Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztivál résztvevői számára.

Moderátorként Tóth Henrietta-Beatrix és Jakab Sámuel köszöntötte a résztvevőket. 📸 Kiss Gábor

December 18-a egy különleges nap volt, egyfajta mérföldkő, amely az IKE számára az újrakezdést jelentette a járványhelyzet kialakulása óta. 60 lelkes önkéntes munkája eredményeképpen egy év kihagyás után újból hangosan zengett az Auditorium Maximum négy zenekari csapattal. Moderátorként Tóth Henrietta-Beatrix és Jakab Sámuel köszöntötte a résztvevőket, majd Kovács Toadere-Dalma egyetemi oktató, karmester, Tussay Szilárd ifjúsági referens és Apetroae Lucas-Matteo főszervező ünnepi gondolatait hallgathattuk meg.

Tussay Szilárd ifjúsági referens is szólt az egybegyűltekhez. 📸 Kiss Gábor

A Musichorum Énekkar lendületességével és bensőségességével meghitt hangulatot teremtett a résztvevők számára, ezt követően Ábrahám Andrea-Tekla felolvasta Pilinszky János adventi gondolatait a várakozásról és a vágyakozásról. A kolozsvári egyetemista gyülekezet, a FIKE Band szolgálatával folytattuk közösen az elcsendesedést, amelyet Oláh Mátyás, a tordai egyházmegyei IKE leköszönő ifjúsági előadója, kisbácsi lelkipásztor áhítata követett. A lelkipásztor a csillag motívumáról beszélt, amely a karácsonyhoz kapcsolódó időszakban sokszor felcsillan, és amely megmutatja számunkra, hogy merre kellene, vagy éppen merre nem szabad haladni. Arról a csillagról, amely Jézus születése történetében nem főszereplő, hanem az a feladata, hogy rámutasson a Messiás születési helyére.

December 18. különleges nap volt az IKE számára. 📸 Kiss Gábor

A rendezvény második felében a Legbelsőkör zenekar szolgált. Az együttes számára a legfőbb inspirációt a magyar népdalok jelentik. Az esemény zárásához közeledve Tóth Henrietta-Beatrix egy meghitt karácsonyi történetet csempészett a résztvevők szívébe, az elcsendesedést pedig a Válts irányt! Band szolgálata követte, amelynek tagjai az IKE Lelkem csak Téged áld énekeskönyvének létrehozásában munkálkodtak. A Szentséges éj dalfeldolgozásuk meghittsége talán mindannyiunkból megindított egy apró könnycseppet.

„Várja az én lelkem” – így szólt a zenefesztivál-sorozat mottója. 📸 Kiss Gábor

Az esemény zárásaként a Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztivál hagyományához híven az önkéntesek egymás mellett felállva, közösen elénekelték a 130. zsoltár dalformában feldolgozott változatát a Válts irányt! Band vezénylésével. A 130. zsoltár egyfajta keretet és ívet biztosított a rendezvénynek, az esemény kezdetén felolvasásták, az esemény végén pedig közösen elénekeltük, így tulajdonképpen az adventi időszak alatt kialakuló várakozás megerősödésének a jelképe volt.

A Legbelsőkör zenekar legfőbb inspirációját a magyar népdalok jelentik. 📸 Kiss Gábor

„Várja az én lelkem” – így szólt az idei Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztivál-sorozat mottója. Advent egy olyan időszak, amikor nagyobb lehetőségünk van arra, hogy egy szikra keletkezzen bennünk, ez pedig minden embernél valami mást jelenthet. Ahogy pedig közeledünk a karácsonyhoz, engedjük meg, hogy ez a szikra lángra lobbanjon, amelyből valamit továbbvihetünk, és megtarthatunk magunkban. Advent és karácsony legyen egy olyan időszak, amikor valamit továbbvihetünk egész évre, és amelyből szikrákat adhatunk más személyeknek, családtagjainknak, barátainknak, ismerőseinknek.

A Válts irányt! Band tagjai az IKE Lelkem csak Téged áld énekeskönyvének létrehozásában munkálkodtak. 📸 Kiss Gábor

Hálás köszönet az önkénteseknek és a támogatóknak, akik segítettek az idei zenefesztivál-sorozat létrejöttében. Áldott várakozást és áldott karácsonyt mindenkinek!