Jézus él! – zenével örvendeztek Marosvásárhelyen

Második alkalommal szervezett húsvéti zenefesztivált Jézus él! néven Marosvásárhelyen a Maros-Mezőségi Református Egyházmegye és a Maros-Mezőségi IKE szombaton, április 7-én a Kultúrpalotában. Az eseményen a kolozsvári FIKE Band szolgált, az áhítatot Lakó Jenő mezőzáhi lelkipásztor tartotta. A begyűlt adományokkal a maros-mezőségi szórványgyülekezetek vakációs bibliaheteit segítették.

Nyitva áll az ajtó, elkészült az út a mennyország fele – ezzel az örömhírrel térhettek haza az ünneplők a második Jézus él! húsvéti zenefesztiválról. Minden mi él, a Feltámadottnak zengett dicséretet, és a mélyből hozzá szállt szavunk: a Szentek Szentje többé nincs elzárva, Jézus mindent elvégzett helyettünk. Dallal hirdettük, hogy „érted élek minden nap”.

Jézus él! – zenével örvendeztek Marosvásárhelyen

A fesztivál megszervezésére az ötlet tavaly, a reformáció 500. jubileumán született. „Újévi és karácsonyi keresztyén zenefesztivál már van Marosvásárhelyen, legyen egy húsvéti is, amely a legtömörebb üzenetet közvetíti: Jézus él, és ennek húsvét után is jelentősége van” – foglalta össze Les Júlia szervező a rendezvény lényegét. Elmondta, az ötlet az egyházmegye lelkészeinek fejéből pattant ki, tavaly még ifjúsági fesztiválként szervezték meg, idén azonban elmaradt a korosztályra vonatkozó megjelölés, hiszen a tapasztalat azt mutatja, hogy zömében a tizenévesek és az idősek érdeklődnek az esemény iránt.

Lakó Jenő mezőzáhi lelkipásztor a Mk 16,5–6 alapján hirdette az igét. Rámutatott: sokak számára már csak szabadnapokat, tavaszi pihenést, megszokásból való ünneplést jelent a húsvét, ez azonban beárnyékolja az ünnep valódi fényét. „A húsvéti fény átjárja az ember elméjét és lelkét. Az asszonyok és a tanítványok meglátták ezt, és vitték tovább a feltámadás életet megújító hírét” – hívta fel a figyelmet Lakó Jenő, majd hozzáfűzte: „Krisztus élete a mi életünk is. Rá kell ébrednünk, hogy az ő feltámadása által mi is életet nyertünk.” Az, aki megtapasztalja a húsvéti fényt, akit Krisztus megtisztít, az egész életével, beszédével hirdeti őt – jelentette ki a lelkipásztor, majd egy hagyományos húsvéti köszöntővel zárta az igehirdetést.

Jézus él! – zenével örvendeztek Marosvásárhelyen

Az áhítatot és koncertet követően Jakab István maros-mezőségi esperes mondott köszönetet a szervezőknek és szolgálatot vállalóknak az áldozatos munkáért. „Jézus él – ez a mi bizonyságunk és reménységünk. Néhány csoda csak három napig tart, a húsvéti, a feltámadás bizonyossága azonban el nem múló örvendezéssé, ünneppé teszi életünket” – hangsúlyozta az esperes. Rámutatott: a feszültségekkel teli világban a keresztyén embernek békéje, a reményvesztettségben reménye van, és biztos belső örömmel vallhatja, hogy Jézus elűzte a halált.

 

Berekméri Gabriella

Fotó: Kiss Gábor