Jézus él! – húsvéti ifjúsági zenefesztivál Marosvásárhelyen

Első alkalommal szervezett húsvéti ifjúsági zenefesztivált a Maros-Mezőségi Református Egyházmegye. A Kultúrpalotában, április 22-én tartott eseményen elsősorban az egyházmegyében szolgáló együttesek léptek fel, emellett azonban az ifjúsági csoportok közül a mezőkölpényi ifisek is bizonyságot tettek hitükről egy színdarabbal.

Jézus él! – húsvéti ifjúsági zenefesztivál Marosvásárhelyen

Marosvásárhelyen hagyománya van annak, hogy lehetőséget adnak a gyülekezeti ifis csoportokból kialakuló együtteseknek arra, hogy hitükről bizonyságot tegyenek nagyobb közönség előtt is. Ilyen alkalom a minden év elején megszervezett Égjen a láng fesztivál, vagy a környéken tartott kisebb találkozók, idéntől már arra is lehetőségük van az együtteseknek, hogy a Vásárhelyi Forgatagon számukra kialakított színpadon mutassák be dalaikat. Hasonló alkalom volt a Jézus él nevű, első alkalommal szervezett húsvéti ifjúsági fesztivál is. A szervezők szerint az esemény ötlete a reformáció 500-ik évfordulója alkalmából született meg, azonban nem kizárólag az évforduló miatt látták szükségesnek a zenefesztivál megszervezését. A Jézus él! fesztivál az egyházmegyében szolgáló ifjúsági zenekarok seregszemléje volt. Az egyházmegye szerint ez azonban csak az első alkalom volt, szeretnék ezt követően minden évben megszervezni a fesztivált.

Szigeti Árpád bevezető áhítata után a Szabadi úti kórus adott elő néhány művet, majd a mezőkölpényi ifisek adták elő a Tékozló fiú című színdarabot, amelynek végén megköszönték lelkipásztoruknak, hogy közösséggé kovácsoltam őket, születésnapja alkalmából pedig áldást kívántak életére és szolgálatára. A mezőpaniti Szela együttes után az udvarfalvi Reménységgel, az IMM-PRO-val, a Kiskorállal és a Gordonkával együtt lehetett az Urat dicsőíteni. Az együttesek közül mindegyik más-más hangzást hozott, így vált teljessé az este, amely egyben tükörképe is az egyházmegye életének, lelkiségének. A saját dalok mellett mindegyik együttes egy-egy, a református énekeskönyvből kiválasztott ének feldolgozását is előadta.

Jézus él! – húsvéti ifjúsági zenefesztivál Marosvásárhelyen

Az alkalomhoz nagy mértékben hozzájárult a nőszövetség is, akik süteménnyel járultak hozzá a szünetben tartott szeretetvendégséghez. A szervezők az együttlét mellett arra is odafigyeltek, hogy a nagy létszámú gyülekezet adakozókészségét is felébresszék, a fesztiválon begyűlt perselypénzt, összesen 4031 lejt, Pataki Boróka életmentő műtétjére ajánlották fel.

 

Kiss Gábor