Jelt ad a Vifi

Újraindult a Vifi, Marosvásárhely tíz református gyülekezet ificsoportját összefogó rendezvénysorozat.

Szeptember 1-től Birizdó Szabolcs Mihályt, a Vártemplomi Református Egyházközség segédlelkészét bízták meg a Vifi vezetésével. A fő cél a gyülekezeti ificsoportok közötti kapcsolatépítés, a hitben való megerősítés, a különféle dogmatikai kérdések feltárása és megválaszolása, a gyülekezeti közösségbe való beilleszkedés, munkatársképzés, valamint egy őszinte és nyitott közösség kialakítása, ahol a fiatalok bátran felvállalhatják kérdéseiket, problémáikat.

2024. október 5-én szervezték meg a Vifi első alkalmát, ahol közel 80-an fiatal vett részt Marosvásárhely nyolc gyülekezetéből, illetve meglepetésként a Kolozsvár-Alsóvárosi ificsoport. A találkozón az Origó – Marosvásárhely-Alsóvárosi – ifjúsági zenekar örömmel és igazi lelkesedéssel végezte a szolgálatot. „Hit és Influenszer” témával adott elő a Vifi új vezetője, kiemelve a közösségi médiában levő keresztyén tartalmak pozitív, valamint negatív hatásait. A strucc és a VR szemüveg képét használva kiemelte a hit, a Biblia alapos ismeretének és a gyülekezeti közösségek fontosságát.

34 csapat vett részt a bibliaismereti vetélkedőn, amelynek első tíz helyezettje továbbjutott a döntőbe. A találkozón bejelentették, hogy ezután heti rendszerességgel, különböző programokkal várja a Vifi a fiatalokat, hogy „egyre többen adjanak hálát az Isten dicsőségére.” (2Kor 4,15)

A Vifi programjait Instagramon, Threadsen követhetik az érdeklődők maros.vifi néven.