Javában zajlik a Csillagpont Debrecenben

Több ezren gyűltek össze újra a Csillagpont református ifjúsági találkozón Debrecenben. A július 23–27. között zajló fesztivál a 14–35 év közötti korosztályt szólítja meg, teret biztosítva a találkozásoknak, elcsendesedésnek, elmélyült beszélgetéseknek, a közösség megélésének. A minőségi kulturális programok, előadások, kiscsoportos beszélgetések, közös áhítatok, játékok, koncertek mind összekovácsolják az ifjú résztvevőket, akik itt nyíltan megélhetik hitüket, dicsőíthetik Istent, szégyenkezés nélkül beszélhetnek róla, magukról, egymásról.

Javában zajlik a Csillagpont Debrecenben

Idén több mint háromezren regisztráltak a fesztiválra, Erdélyből 1047 személy érkezett, és 682 önkéntes segédkezik a programok szervezésében, gördülékeny lezajlásában. Az idei Csillagpont főelőadója Járay Márton lelkipásztor, a délelőtti és esti áhítatokon, előadásokon a teljes közösség összegyűl, de az érdeklődők választhatnak agyalós, dicsőítős, igemeditációs és táncos áhítatok közül is, illetve a külföldről érkezőknek angol nyelven is szerveznek áhítatot, programokat. A fesztivál központi gondolata idén a közösség és az egység, egyszavas mottója: körbevesz. A kiválasztott téma a Magyar Református Egység tízéves fennállása előtt tiszteleg, illetve a fiatalok körében a közösség megélésének hiányára, a kapcsolatteremtés nehézségeire, a Kárpát-medencei egységre, Isten országának ölelésére hívja fel a figyelmet.

Javában zajlik a Csillagpont Debrecenben

A fiatalok a lelki programok mellett sportolhatnak, táncolhatnak, tudományos előadásokon, játékesteken, interaktív tevékenységeken vehetnek részt, de lehetőségük van lelkigondozókkal beszélgetni, imasátorban elcsendesedni, kérdéseket szegezni lelkipásztoroknak. A fesztivál bizonyítja, hogy alkohol nélkül is szórakozhatnak a fiatalok, és úgy is összegyűlhetnek több százan, hogy semmi szemét nem marad utánuk. A hit, közösség, mosolyok szigete ez.

Berekméri Gabriella