Itthon vagyunk a Tusványoson

A Keskeny út sátor kapuit 2016. július 22-én, szerdán az itthon vagyunk, voltunk, leszünk Tusványoson mottóval nyitottuk meg. A hangoló után Bardócz Csaba a Keskeny út fesztiválmisszió vezetőjének igemagyarázata követte. Az áhítat építőbbnél-építőbb gondolatokkal volt átitatva, ezek közül az egyik legmaradandóbb, hogy „amit hiszünk, azzá leszünk”. Együttlétünket a közös imádkozás és az énekek tették felemelőbbé.

Itthon vagyunk a Tusványoson

Ezt követően Ruszka Sándor kézdivásárhelyi kollégiumi lelkész vette át a szót, hogy kifejtse: „Van-e értelme a hűségnek?”. Előadását őszinte, fájdalommal átitatott sorok felolvasásával nyitotta meg, melyek diákoktól származtak s melyek szépen tükrözik társadalmunk hűtlenségből eredő csorbáit. A kíváncsi hallgatóság a továbbiakban megdöbbentő adatokról értesülhetett, mint hogy melyik az a 13 tény, melyek miatt egyre gyakoribb, sőt, mi több, evidens a hűtlenség, hogyan lehetünk hűtlenek szeretett társunkhoz s miért olyan nehéz a hűség, valamint hogy mi a kapcsolat a hűség és a hit – lásd „hívség” között.

Itthon vagyunk a Tusványoson

Az előadással párhuzamosan a baba-mama sátorban arcfestés, játékok és színezés várta az érdeklődőket, akárcsak a délután folyamán, míg az érdeklődők részesei lehettek a Bardócz Tímea által írt  élményszínház nyújtotta élményeknek. A lélek táplálása mellett igyekeztünk a testet is ellátni s ebben segített a kollégák által előkészített finom zsíros kenyér és natúr narancsos üdítőital.

Itthon vagyunk a Tusványoson

Mai napunk utolsó programja egy bizonyságtétel volt, melyet Bodor István keskenyutas, egykori nb I-es focista tartott, akinek alkalma volt a körülbelül 15 évnyi aktív Isten-keresési idejében érdekes távol-keleti technikákat is elsajátítani, ugyanakkor rájönni arra, hogy azok mind hiábavalóak, hiszen Jézus Krisztus által minden „elvégeztetett”.

 

Antal Kata