Istenkép- és helykeresés

A Keskeny út ökumenikus fesztiválmissziós csoport idei utolsó nagy képzése november 30. és december 3. között zajlott Ikafalván. Csütörtökön kezdődött az alkalom, amelyre hosszabb-rövidebb, kacskaringós, sáros, fagyos, autózós, vonatozós utazás után érkezett az a tizennégy lelkes, régi és új önkéntes, akik részt vettek az eseményen. A találkozó ismerkedéssel, a feladatok leosztásával és egy önismereti teszt kitöltésével indult. Rövid szünet után egy gondolatébresztő filmnézés (William P. Young A viskó című könyvének 2017-ben megjelent filmváltozata) és beszélgetés zárta a napot.

Istenkép- és helykeresés

A pénteki napot ismerkedő, a csapatot összehangoló gyakorlatokkal indítottuk Bardócz Tímea vezetésével. Délben kezdődött Raff Róbert berecki lelkész Hol a helyed? című, élet és hitéleti ismertető előadása, amelynek során minden résztvevő a saját helyzetére, feladataira, élettörténetére alapozva ismerhette meg, hogy hol a helye jelenleg, és vázolhatta fel a jövőbeni lehetőségeit, hogy ténylegesen megtalálja, és sikeresen meg is tudja tartani azt a helyet, ahol lennie kell, ahová Isten helyezte, ahol feladata van. A délutáni program terepgyakorlat volt, Ki az én Istenem címmel. A résztvevők párokat alkotva sétáltak a településen, és megszólítva embereket, erről a témáról beszélgettek el velük. Kiértékelve a gyakorlatot kiderült, hogy pozitív élményekkel tértek vissza a keskenyutasok. Később a láthatatlan színházat bemutató műhelygyakorlaton vehettek részt a fiatalok, melynek során betekintést nyertek ennek a különleges módszernek a háttérmunkáiba, az előkészítés, levezetés folyamatába.

Istenkép- és helykeresés

Szombaton forgatókönyvírással folytatódott az előző napi műhelygyakorlat, az előzőleg meghatározott témák kibontásával. Így készült el a 2018-as bevetéseken használandó forgatókönyv vázlata. Rövid szünet után a régiek meséltek az újaknak és újak a régieknek a missziós tevékenységről, a napi programpontokról, módszerekről, meghatározó élményekről, a keskenyutas létről. Közös ebéd és kiértékelő zárta a hivatalos tevékenységeket. Vasárnap délelőtt istentisztelet, majd a Kárpát-medencei imanapon való részvétel következett, melyet Kézdivásárhelyen tartottak meg.

Istenkép- és helykeresés

Köszönetet mondunk támogatónknak, a Bethlen Gábor Alapnak, hogy ebben az évben is támogatta a Keskeny utas önkéntesek kiképzését megvalósító projekteket.

Vas Zsuzsanna