Isten örömét szeretné lelni az életünkben

Egy év kihagyás után újra találkozhattak a nagyvátyi és a bikafalvi testvér közösségek. Nagyváty település krónikája feljegyzi, hogy valamikor Nagyváty védői székelyek voltak. Talán ez is egy magyarázat a két település közötti szoros testvérkapcsolatra.

Az első itt töltött napon a Kőrispataki Szalmakalap Múzeumba látogattunk el. A részletekbe beavató bemutató mellett jó volt hallgatni ifjú Szőcs Lajos szalmakalap készítő „evangelizációját”. Nem csak arról beszélt, hogy hogyan készülnek a szalmakalapok, hanem arról is, hogy az Isten hogyan, miáltal szeret bennünket, embereket. Utunk következő állomása a bözödújfalusi emlékhely volt, majd az Urbán Andor Konferencia központ frissen felavatott ebédlőjében elfogyasztott ebéd után a sóbányát, majd Korondot tekintettük meg.

Az esemény két helyszínen zajlott.

Izgalommal készült a falu lakossága az első Bikafalvi Napokra, ami az esemény rangjához méltóan két helyszínen is zajlott. Délelőtt az elkészülendő Művelődési Otthon területén jurta állítással kezdődött a program, aminek felállításában a bikafalvi IKÉsek, a BIKÉsek segítettek. A jurta állítás amellett, hogy egy lakóhelyet, vagy egy eseményen egy árnyékos helyszínt biztosít együttműködésre, csapatmunkára tanítja az építőket. Ezúttal is kiderült, hogy a Bikafalviak, egy jó cél érdekében tudnak és akarnak csapatban dolgozni.

Ahogy elkészült a jurta a gyerekek máris belakták azt. Falunk szülötte, Kerestély Andrea óvónő tartott benne gyerekfoglalkozást és arcfestést. Ezzel párhuzamosan a gyerekek, ifjak és a felnőttek ismerkedtek az íjazás titkaival. A nap fénypontja a lovasíjász bemutató volt. Sepsiszékről a Recsenyédi fiúk Hunor és Attila tartottak fergeteges bemutatót. A több száz fős tömeg láthatott profi szinten űzött lovasíjászatot, illetve láthatta azt, hogy mit jelent az, amikor a ló és a lovas eggyé válik.

A nap fénypontja a lovasíjász bemutató volt.

A délutáni program az imateremben és annak udvarán folytatódott. Bodrogi Csaba presbiter nyitotta meg a Vidék kiállítást, ahol falunk szülöttének, Tóth Hunornak a fotóit is megcsodálhatta a nagyérdemű. A népes közönséget a felsőboldogfalvi szépkorúak előadása szórakoztatta. A továbbiakban láthattuk a Hófehérkét másképp, illetve a Kerestély lányok, Anna és Kata összehangolt éneklése után egy Nosztalgia vonattal zárták műsorukat. A szépkorúak csapatát a Lukács Béla által készített bográcsossal vendégeltük meg. A nap hátralévő részében falunk szülötte Szász Balázs húzta a táncos lábúaknak a talpalávalót.

A találkozó harmadik napján mindannyian az Isten házában gyűltünk össze. Mindannyian megerősödhettünk abban, hogy a jó Isten azért teremtett minket, mert örömét lelte abban, hogy megalkosson minket. És abban is örömét szeretné lelni, ahogy élünk. Az istentisztelet végén Kiss Tóth Kálmán, a nagyvátyi csoport vezetője és id. Albert Sándor volt bikafalvi lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket felidézve a testvérkapcsolat születésének pillanatait.

Több száz fős tömeg gyűlt össze az első Bikafalvi Napon.

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik jószándékukkal, munkájukkal, hozzájárulásokkal segítették az esemény szervezését. Köszönetet mondunk a Felsőboldogfalvi Önkormányzatnak, illetve a Communitas Alapítványnak, akik a Csicsér és a Csillagösvény Egyesületeket támogatva járultak hozzá az esemény megszervezéséhez.