Isten értékesnek tart! A többi nem számít

Müller Lóránd szemerjai lelkipásztor volt a legutóbbi ikafalvi ifjúsági napok vendége október 27-én, szombaton. Előadásában hét pontban foglalta össze mindazt, amit az értékeinkről tudnunk érdemes. Az előadó megerősítette a jelenlévő fiatalokat abban, hogy minden ember értékes. Felhívta arra is a figyelmet, hogy ha nem keresed meg a megfelelő embereket, akik így tekintenek rád, akkor mindig rosszul érzed magad. Fontos, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy különleges és egyedi. Szeme, arca, ujjlenyomata stb egyedi, nem létezik még egy olyan, mint ő. Elvárjuk, hogy az értékeinket mások ismerjék el, de mindenki maga kell, hogy felfedezze a sajátját. 

Isten értékesnek tart! A többi nem számít

A továbbiakban szó volt arról is, hogy az ember, amikor nincs a helyén, elveszettnek érzi magát. A bűneink miatt nem vagyunk a helyünkön. Aki nincs a helyén, az hiányzik Istennek. De nemcsak hiányzol neki, hanem el is indul utánad. Ő nem fél a szeméttől, sőt semmitől, amiben vagy. Ha megtalál, felvesz a kezébe, és megtisztogat. Örül annak, ha megtalál. Miután megtalált, visszatesz a helyedre, a közösségedbe, mert közösségben tudsz emberként működni. 

Az előadást azzal a gondolattal zárta, hogy mindenkinek abban áll az értéke, hogy Isten szereti. Az embertársak szeretetéről azt fontos tisztázni magunknak, hogy aki nem szeret a hibáinkkal együtt, az nem érdemel meg.

Isten értékesnek tart! A többi nem számít

Az előadás utáni szünetben szendvicseket, süteményeket és egyéb harapnivalót fogyasztottak a résztvevők, majd Dombi Anita és Dulló Zalán vezetésével különféle ismerkedési, csapatösszerázó és jókedvre derítő játékokat játszhattak az Illyefalváról, Sepsiszentkirályról, Sepsiszentgyörgyről, Csernátonból érkezők és az ikafalvi résztvevők.

Az elbocsátó igei üzenetet a falu lelkipásztora, Bardócz Csaba tolmácsolta. Arra a lehetőségre hívta fel a figyelmet, hogy azt tegyük a körülöttünk lévő emberekkel, úgy viszonyuljunk hozzájuk, ahogy szeretnénk, hogy ők viselkedjenek mivelünk.

Isten értékesnek tart! A többi nem számít

Köszönjük a Bethlen Gábor Alap támogatását, akik lehetővé tették, hogy ez az esemény megvalósuljon. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki tett az esemény megvalósulásáért, kiemelten Dombi Etelkának, aki finom képviselőfánkkal lepte meg önzetlenül az ifjú csapatot.

 

Az Ikafalvi Református Egyházközség sajtószolgálata