Innovatív ifjúsági találkozó Csittszentivánon

A Z generáció és az előző nemzedékek közötti hidat keresték a Maros-Mezőségi Református Egyházmegye Ifjúsági Szövetsége által első alkalommal megszervezett innovatív ifjúsági találkozóján Csittszentivánon 2023. március 11-én. 

Úgy kell élnünk, hinnünk, bíznunk Istenben, hogy a felnövekvő generációk az elődeik példájából merítsenek erőt az élet küzdelmeihez. Az elmúlt években számtalan változással szembesültünk. Fel kell készülnünk a jelen hozta következményekre. Meg kell találnunk az egyensúlyt a hagyomány és a modernség között, illetve a hidat, ami összeköti a Z generációt az előző nemzedékekkel. Változhat a divat, a stílus, az előadásmód, az életstílus, de Isten igéje örök marad. Józsué könyvében erről olvasunk: „Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz.” (Józs 1,8)

– vallotta a találkozóról Birizdó Szabolcs Mihály teológiai hallgató személyes hangvételű beszámolójában.

Az alkalmon Andrási Zoltán egyházmegyei segédlelkész hirdette Isten igéjét: „Közel az Úr mindenkihez, aki hozzá kiált, mindenkihez, aki tiszta szívből hívja.” (Zsolt 145,18) A zenei szolgálatot az IMM-PRO együttes végezte. Az előadást Birizdó Szabolcs Mihály V. éves teológus, a Maros-Mezőségi IKE elnöke tartotta a következő címmel: BeReal, avagy hogyan találjuk meg Isten igéjét a közösségi médiában.

Az előadást Birizdó Szabolcs Mihály V. éves teológus tartotta

Az ötlet abból a megfontolásból származott, hogy naponta több órát is eltöltünk a különböző platformokon. Ezeken a felületeken kevés alkalommal találkozunk Isten igéjével, a gyülekezeti közösségről szóló tartalmakkal. „Menő-e a hit 2023?” Az előadásban hétköznapi példák, külföldi és erdélyi történetek sokasága bizonyította, hogy Jézust képviselni a világban csodálatos dolog. Arra buzdította a résztvevőket, hogy református fiatalként bátran merjék felvállalni hitüket az iskolákban, egyetemeken, munkahelyeken. A felnőttekre pedig még mindig ugyan az a feladat hárul: Úgy élni, hinni, remélni, hogy a jelen fiataljai örömmel kövessék majd elődeik példáját.

Lakó Jenő, az Maros-Mezőségi Református Egyházmegye ifjúsági előadója csatlakozva az előadáshoz bátorította a fiatalokat arra, hogy vegyenek részt a gyülekezeti, egyházmegyei ifjúsági alkalmakon. Jakab István esperes köszöntésében hálát adott Istennek, hogy kisebb szünet után újra folytatódnak az ifjúsági rendezvények.