Imádkozva Isten elé vinni mindent

Nőszövetségi konferencia Szörcsén

 

Szerdán Szörcse felújított temploma adott helyet a nőszövetségi találkozónak, ami a Kálvin hét egyik legnagyobb tömeget megmozgató eseménye, hiszen az idén is több mint 210-en vettek részt az egyházmegye 27 gyülekezetét képviselve.

Imádkozva Isten elé vinni mindent

A regisztrációt követően 10 órától istentisztelettel kezdődött az alkalom, amin Biró Erika lelkész hirdette az igét az I. Sámuel 1,9-18 alapján, kiemelve az Istenbe vetett bizalom, gyermeki hit áldásait. Istentisztelet után Németh Zsuzsanna nőszövetségi elnöknő köszöntötte a jelenlevőket. Balogh Zoltán esperes bátorító, bíztató szavait követően a házigazda köszöntése következett, ami után a nőszövetségi zászló ünnepélyes átadására került sor, amelyet Kovács Edit Benedek Szilvia szörcsei elnöknőre bíztak, egy évnyi megőrzésre.

Szünetben kávé és sütemény várta a résztvevőket, vásárolni is lehetett a különböző portékákból, amiket a résztvevők hoztak, majd Gyergyai Réka pszichológus „Női szerepek a család életciklusaiban” címmel érdekfeszítő előadást tartott a szeretetnyelvekről, a „szeretet-tank” feltöltéséről, szerepkörökről, életciklusokról. A szörcsei fiatalok rövid műsorral kedveskedtek a vendégeknek.

Imádkozva Isten elé vinni mindent

Előadás után a kultúrotthonba a helyi nőszövetség tagjainak ízletes főztjét kóstolhatták meg a résztvevők. A tartalmas, lélekfeltöltő nap után mindenki hazavitt egy kis szeretetet.

 

Biró Erika