Illyefalván ülésezett az Igazgatótanács

Az illyefalvi KIDA (Keresztyén Ifjúsági és Diakóniai Alapítvány) konferenciaközpontja ad otthont az Erdélyi Református Egyházkerület nyári közgyűlésének. A kerület Igazgatótanácsa szerdán, július 3-án tartotta ülését, amelyen a lelkészszentelő és évértékelő közgyűlésre készítette elő a napirendi pontokat, valamint tárgyalta az aktuális adminisztratív ügyeket.

Illyefalván ülésezett az Igazgatótanács

Rövid áhítat után a püspöki bejelentések során elhangzott, a március végi igazgatótanácsi ülés óta hét egyházmegye gyülekezeteit látogatta meg a generális vizitációi bizottság, Kató Béla püspök Észak-Írországban és Tihanyban képviselte az egyházkerületet, emellett a Debrecenben szervezett magyar református egység napján együtt ünnepelt a külhoni és hazai hittestvérekkel. A püspök továbbá felhívta a figyelmet a több száz folyamatban levő projektre, Erdély-szerte folyó felújítási munkálatokra, építkezésekre, amelyek különös odafigyelést igényelnek a minőségi munka és világos elszámolások érdekében.

A nap folyamán az egyházkerületi közgyűlés keretében 23 fiatal tesz fogadalmat és válik teljes jogú lelkipásztorrá a nagybaconi református templomban.

 

Berekméri Gabriella

Fotó: Kiss Gábor