Ikafalván a művelődésről és hálaadásról szól a hétvége

Hétvégén, október 14-16. között tartjuk Ikafalvána Közművelődési Napokat. A rendezvény sorozat pénteken 14 órától egy kézműves műhellyel indul,ahol a résztvevőket a gyertyaöntés tudományába avatja be Mátyás Judit angyalosi gyertyaöntő szakember. 17 órától a Sepsiszentgyörgyi Demeter Éva tart Meseszínházat a gyerekeknek. Este 20 órától a Pódium Színjátszó Társulat a Rejtő koktél műsorát mutatja be, ami Rejtő Jenő három bohózatát az Apósom a vezér, A tehén, és a Szeánsz a fegyházat foglalja magába.

Szombaton 11 órától a kézdivásárhelyi Pap Eszter tart táncos foglalkozást, úgynevezett Hunbát az ifjaknak, ahol egy dicsőítő koreográfiát is megtanulhatnak a résztvevők. 18 órától a csernátoni Pántlikácska néptánccsoport fellépése után a sepsiszentgyörgyi Folker Együttes koncertje következik, majd kezdetét veszi a pityóka szüreti bál, ahol az Elegance band muzsikál.

Ikafalván a művelődésről és hálaadásról szól a hétvége

A Közművelődési Napok helyszíne az Ikafalvi Művelődési Otthon lesz, a belépő a Csernátoni Tanácsnak, Kovászna Megyei Művelődési Központjának, Kovászna Megye Tanácsának, Diakónia Keresztény Alapítványnak és a Communitas Alapítványnak köszönhetően ingyenes lesz.

Vasárnap október 16-án 11 órától a Református Templom lesz a hálaadó istentisztelet helyszíne, ahol azért mondunk hálát, hogy elkészült a Csernátoni Tanács által felépíttetett falu háza és, hogy sikerült kialakítani a ravatalozó házat. A két helyszín megtekintése után a rendezvény sorozatot szeretetvendégséggel zárjuk.

Mindenkit, aki e sorokat olvassa hívunk és el is várunk a rendezvényeinkre. Az ikafalviakat, Ikafalváról elszármazottak, Ikafalvához kötődő személyeket kérünk, hogy jöjjenek és részesüljenek a találkozás, a művelődés, és a hálaadás örömében.

 

Bardócz Csaba