III. Egyházmegyei Ifjúsági Sporttalálkozó

Szombaton, május 13-én d.e. 9,00 órakor vette kezdetét Nagygalambfalván és Kisgalambfalván a III. Egyházmegyei Ifjúsági Sporttalálkozó a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye szervezésében. A találkozóra 11 egyházközség mintegy 100 fiatalja jelentkezett be. A találkozó rövid áhítattal vette kezdetét, amelyet Kántor Csaba esperes tartott kiemelve a kegyelem gondolatát és annak a református hitben elfoglalt fontosságát, és amelyet a reformáció 500-ik évfordulóján különösen ki kell emelni.

III. Egyházmegyei Ifjúsági Sporttalálkozó

A sporttalálkozó alatt elhangzott az is, hogy immár hagyománnyá alakult az egyházmegyei sporttalálkozó megszervezése Nagygalambfalva illetve Kisgalambfalva helyszínnel, amiért köszönet és hála illeti a helyi önkormányzatot és annak vezetőjét. A fiatalok összemérhették tudásukat és ügyességüket a következő sportágakban: gyorsszaladás, foci, kosárra dobás, asztalitenisz, tollas. A legnagyobb népszerűségnek a foci örvendett, összesen 9 csapat nevezett be, melyekből Nagygalambfalva lett az első helyezett, Mátisfalva lett a második helyezett illetve Kisgalambfalva nyerte a harmadik díjat. További eredmények:

III. Egyházmegyei Ifjúsági Sporttalálkozó

Kosárra dobás: I. hely Nagy Adél, II. hely Nagy Tímea-Magdolna, III. hely Mărmureanu Biró Krisztina.

Tollas-páros: I. hely Dénes Csenge/Szakács Boglárka, II. hely Pável Orsolya/Márton Vivien, III. hely Vaszi Bernadett/Benkő Tamara.

Gyorsszaladás fiúk: I. hely Bigyi Alpár, II. hely Joó Zsolt, III. hely Nagy Zalán

Gyorsszaladás lányok: I. hely Kecseti Hajnal, II. hely Nagy Zsuzsánna, III. hely Mărmureanu Biró Krisztina

Asztalitenisz lányok: I. hely Nagy Zsuzsánna, II. hely Nagy Adél, III. hely Pável Orsolya

Asztalitenis fiúk: I. hely Szabó Tamás, II. hely Bigyi Alpár, III. hely Pálfi Tamás

Asztalitenisz lelkipásztorok: I. hely Geréb László, II. hely Moldovan Radu, III. hely Nagy István

III. Egyházmegyei Ifjúsági Sporttalálkozó

Az esemény főszervezője, Moldovan Radu felsőboldogfalvi lelkipásztor, a Székelyudvarhelyi Református egyházmegye ifjúsági előadója az eseménydús napot azzal a gondolattal zárta, hogy a sportnapnak, helyezésektől függetlenül mindenki a győztese. Ennek fényében minden résztvevő egy-egy érmét kapott. Ugyanakkor megköszönte a segítőknek a szervezésben nyújtott segítséget külön kiemelve a kisgalambfalvi főzőcsapatot. Megköszönte a helyi önkormányzatnak és az iskolának a helyszínt illetve a helyi egyházközségeknek a hathatós segítséget. Köszönet illetti a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegyét és annak esperesét, Kántor Csaba, parajdi lelkipásztort is, amiért teljes mértékben és az anyagiak felvállalásában is az esemény megszervezését támogatták. Végül Moldovan Radu ifjúsági előadó arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy a következő nagyobb méretű találkozásra Parajdon lesz majd lehetőség, július 4-8 között az Egyházmegyei Ifjúsági Táborban, ahova szeretettel várnak minden érdeklődő fiatalt.

Az ünnepélyes díjkiosztást és záró gondolatokat követően Rátoni Botond, kisgalambfalvi lelkipásztor fejezte be az alkalmat egy imádsággal melyben Istennek adtak hálát a sérülésmentes napért és a tartalmas együttlétért.