Ifjúsági vezetőképző tábor Parajdon

Az elmúlt héten július 19-22 között tartották a református egyházmegye Ifjúsági vezetőképző táborát Parajdon. A tábor kitűzött célja volt, hogy azok a fiatalok, akik a gyülekezetekben aktívan jelen vannak, kapjanak egy kis képzést és segítséget az ifjúsági csoportok vezetése kapcsán. Főleg gyakorlatokon és játékokon keresztül tapasztalhatták és tanulhatták meg, hogy milyen egy jó vezető, illetve egy kis önismeret által tudtak rájönni arra, hogy miben jók egy csoporton belül és hol van szükség fokozottabban önképzésre.

Ifjúsági vezetőképző tábor Parajdon

A vezetőképző tábor szükségességét Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is kiemelte, aki köszöntőjében arról beszélt, hogy mennyire kellenek a mai társadalomnak a jó és fiatal vezetők, de arra is rámutatott, hogy erre senki sem születik rá, senkinek nem megy magától, ezt mindenkinek tanulnia kell.

Kántor Csaba, a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye esperese és az Erdélyi Református Egyházkerület főjegyzője az összefogás erejéről és az ebben való élenjárás fontosságáról beszélt a fiataloknak, ugyanakkor megköszönte Hargita Megye Tanácsának az ifjúsági vezetőképzőre nyújtott anyagi támogatást.

Ifjúsági vezetőképző tábor Parajdon

Moldovan Radu az egyházmegye ifjúsági előadója és a vezetőképző főszervezője elmondta, hogy ez a vezetőképző egy kicsit az országos szintű MKT (munkatársképző tanfolyam) idei szünetelését próbálja meg helyettesíteni egyházmegyei szinten, ugyanúgy ahogy az egyházmegyei tábor idei szünetelését az országos szintű „III.Válts irányt!” IKE fesztivál próbálja meg majd pótolni augusztus 9-13 között Szovátán. Az ifjúsági vezetőképzőre az egyházmegye minden gyülekezete küldhetett volna egy fiatalt, aki a legalkalmasabb lett volna, de sajnos nem minden egyházközség akart élni ezzel a lehetőséggel. A fennmaradt üres helyeket kitölthették azok gyülekezetek, ahonnan két vagy három fiatalt is küldeni akartak, így remélhetőleg ezen gyülekezetekben még több pozitív hozadéka lesz a vezetőképzőnek. A vezetőképző ideje alatt nem csak a jelenlévő trainerektől Kocsis András és Kocsis Ildikótól tanulhattak nagyon sokat a fiatalok, hanem egymástól is, hiszen helye volt a tapasztalatcserének is. A vezetőképző lebonyolításában segítséget nyújtottak még Marosi Árpád, Marosi Tünde, Rátoni Botond lelkipásztorok, Lajos József és Dániel Tamás teológusok illetve Tussay Szilárd ifjúsági referens.