Ifjúsági vezetők találkoztak Berekfürdőn

Ismét építő alkalmon vehettek részt március 11–13. között a magyar református ifjúsági szervezetek vezetői, képviselői a Kárpát-medencei református ifjúsági szervezetek találkozóján (GeKIB). Az Erdélyi Református Egyházkerület részéről Tussay Szilárd ifjúsági referens, Ruszka Sándor egyházkerületi ifjúsági előadó, Fúró Félix egyetemi lelkész (MiFIKE), Tamás Endre Ottó, a görgényi egyházmegye ifjúsági előadója, Szabó István-János, a küküllői egyházmegye ifjúsági előadója, Prázsmári Krisztina, a küküllői egyházmegye pénztárosa, Márton Barna, a dési egyházmegye ifjúsági előadója, illetve Pap Ákos, a kalotaszegi egyházmegye ifjúsági előadója vett részt a találkozón.

Ifjúsági vezetők találkoztak Berekfürdőn

Jó volt találkozni nemcsak az anyaországi és királyhágómelléki, hanem kárpátaljai, felvidéki munkatársainkkal is. A tavaszi GeKIB témája a spiritualitás, a lelkiség volt. Kovács Endre meghívott előadó lelassulásra, elcsendesedésre hangolt, majd rávilágított, hogy erre nemcsak a családban, kisebb közösségeinkben van szükség, hanem az Istennel való kapcsolatunkban is. A Miatyánk alapján három fő lépésre tanított meg az Istennel való kapcsolatunkban: elmélkedés, kérés és imádat – ezek közül egyik sem mellőzhető.

A július 23–27. közötti debreceni Csillagpont ifjúsági fesztivállal kapcsolatos javaslatok, szervezési kérdések is terítékre kerültek, az idei találkozó himnuszát is meghallgathattuk. Idén az október 25-én tartandó Kárpát-medencei ifjúsági imaéjjel szervezését a KRISZ vállalta magára. Minden szervezet bemutathatta, népszerűsíthette a rendezvényeit, segítséget kérhetett és kapott a többiektől.

A következő találkozás november 4–6-án, Kopácson (Horvátország) lesz. Minden alkalommal öröm számunkra a találkozás, a közös gondolkodás és a programjaink összehangolásának lehetősége.

 

Szabó István János,

a Küküllői Református Egyházmegye ifjúsági előadója