Ifjúsági találkozó keretében alakult meg a Brassói Egyházmegyei IKE

Erzsébetvároson gyűltek össze a Brassói Egyházmegyéből, hét gyülekezet fiataljai, közel negyvenen. Az ifjúsági találkozót a nagy távolságokra való tekintettel és hosszú utazás után egy kis falatozással kezdtük, ahol a fiatalok gyorsan ismerkedtek. 

Ifjúsági találkozó keretében alakult meg a Brassói Egyházmegyei IKE

Ezt követően az erzsébetvárosi templomban Szegedi László generális direktor, az egyházmegye esperesének áhítata nyitotta meg az alkalmat, amelyben a fiatalok arról hallhattak, hogy keresztyénekként és a tanítás szerint tudjunk határozott igent és nemet mondani, illetve Miklósi Mátyás Csaba az egyházmegye ifjúsági szakelőadója, házigazda lelkipásztor kíséretével tanultunk új ifjúsági énekeket. Az áhítat után, Tussay Szilárd ifjúsági referens tartott motivációs előadást, miért jó egyházi ifjúsági csoportba tartozni? Az előadás során saját élményeit és tapasztalatait osztotta meg, beékelve az IKE Szövetség struktúráját. Az előadás után a szünetben a fiatalok új játékokkal ismerkedhettek meg, amely megerősítette számukra a hallottakat, hogy érdemes és hasznos is lehet egyházi ifjúsági csoportba tartozni, megélni egy életen át ennek a csoportnak az összetartó erejét.

Ifjúsági találkozó keretében alakult meg a Brassói Egyházmegyei IKE

Az ifjúsági találkozó további részében megalakult a Brassói Egyházmegyei IKE, amelynek az elnöksége a következő három évben, Ambrus Mózes elnök, Préda Alpár alelnök, Bogyor Ágota Katalin titkár és Áros Szendi pénztáros fogják segíteni Miklósi Mátyás Csaba ifjúsági szakelőadó munkáját. A találkozó záró részében Szegedi László, generális direktor látványos szemléltető eszközök segítségével mutatta be, hogy a három fontos dolog az életünkben – HIT- CSALÁD- NEMZET- mellett sok apró elem is jelentkezhet, vagy betöltheti azt, de azok csak kiegészítő elemei annak, amelyek betöltik az apró részeket. Az ifjúsági találkozót Miklósi Mátyás Csaba házigazda zárta, megköszönve a jelenlétet és az erzsébetvárosi gyülekezet tagjai által elkészített ebédre hívta meg a fiatalokat.  

Ifjúsági találkozó keretében alakult meg a Brassói Egyházmegyei IKE

Szöveg: Tussay Szilárd

Fotó: Miklósi Zsófia