Ifjúsági sportnapot tartottak Sövényfalván

Ifjúsági sportnapot tartottak Sövényfalván

Másodjára rendeztek ifjúsági sportnapot a sövényfalvi református templom udvarán, ahova több mint 100 résztvevő érkezett a Küküllői Református Egyházmegye minden szegletéből. A nagy érdeklődésre és a fiatalok lelkes hozzáállására való válaszként idén bővült a versenyek száma: asztalitenisz, tollaslabda és csocsóbajnokság, valamint kiskáté vetélkedő is várta az ifjakat. A versenyek mellett Imreh Jenő mezőkölpényi lelkipásztor tartott előadást, illetve a szászcsávási ifjúsági zenekarral énekelhettek együtt az egybegyűltek.

Ifjúsági sportnapot tartottak Sövényfalván

A program a Példabeszédek 11. részének 25. verséből kiragadott idézettel indult: „aki mást felvidít, maga is felüdül.” Imádság és éneklés után gyereksereg töltötte be a templom körüli teret, párhuzamosan folyt az asztali tenisz, tollaslabda és csocsóbajnokság fiúknak, lányoknak és lelkipásztoroknak külön mezőnyben, valamint az imateremben nyolc csapat vett részt a kiskáté vetélkedőn. A fiatalok kedvét a hirtelen támadt eső sem törte le, a templomba húzódva, énekléssel várták vissza a napsütést, majd újult erővel folytatták a versenyeket.

Ifjúsági sportnapot tartottak Sövényfalván

„Láttam, hogy a fiatalokat nem csak a zene ragadja meg, hanem a sport is, így alakult ki a sportnap ötlete is, és az ismerkedés, kikapcsolódás napja lett. A tavalyi találkozó nagyon jól sikerült, sokan összegyűltünk, tetszett a fiataloknak. Ők kérték, hogy bővítsük tollaslabdával és csocsóval a programot” – mondta el Fazakas Csaba-Árpád sövényfalvi lelkipásztor, a sportnap szervezője. Elmondta: a kiskáté vetélkedő kérdéseit az IKE Központi Irodájának közreműködésével egy teológuscsapat állította össze, a szervezet emellett könyvjutalmakat biztosított a nyertes fiataloknak.

Ifjúsági sportnapot tartottak Sövényfalván

A délután folyamán A bibliás ifis – az ifis Bibliája címmel Imreh Jenő mezőkölpényi lelkipásztor tartott előadást, amelyben főként önismereti kérdéseket taglalt, hangsúlyosan kitérve a Biblia szerepére a fiatalok életének alakulásában. A „mutasd meg a Bibliád, és megmondom ki vagy” kijelentést boncolgatta, felhívva a figyelmet a saját, személyre szabott Biblia jelentőségére, amely az egyén életének alakulását, Istenhez való kötődését irányítja, hiszen nincs olyan téma benne, amelyből ne épülhetne, tanulhatna az olvasója. „A Bibliának nem a polcon a helye. Miért ne használhatnánk az életünk, mindennapjaink fontos, de természetes részeként?” – tette fel a kérdést Imreh Jenő. Hozzátette: a Szentírás ablak Isten felé, és amit olvasunk, nagymértékben alakítja a jellemünket, belső erőt ad. A lelkipásztor az előadás zárásaként hasznos bibliaolvasási tanácsokkal látta el az egybegyűlt fiatalokat.

 

Berekméri Gabriella