Ifjúsági sportnapot szerveztek a reformátusok Kézdivásárhelyen

Testi-lelki feltöltődés

 

Harmadik alkalommal szervezték meg szombaton a felsőháromszéki református gyülekezetek Téli Ifjúsági Sportnapját a kézdivásárhelyi sportcsarnokban, amelyen mintegy 180 fiatal vett részt 16 településről, lehetett korcsolyázni, tollasozni, minifocizni, asztaliteniszezni, a nap végén pedig közös ifjúsági istentiszteletet tartottak az oroszfalvi református templomban.

– A Kézdi-Orbai Református Egyházmegye gyülekezeteit szólítottuk meg elsősorban, de Sepsiszentgyörgyről és Olthévízről is érkezett egy-egy csoport. Az előre eltervezett ifjúsági program része ez a mai nap is, ezúttal a szervezés nagy részét Raff Róbert, a Berecki Missziói Egyházközség lelkipásztora vállalta. Neki jól kialakult munkatársi közössége van már és Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatalával partnerségben sikerült önköltségi áron megszervezni ezt a napot, a jelenlevő ifjúsági csoportok jelképes részvételi díjjal tudták fedezni az összeget – részletezte Balogh Zoltán esperes. 

Ifjúsági sportnapot szerveztek a reformátusok Kézdivásárhelyen

– A gyerekek korcsolyáznak, fociznak, asztaliteniszeznek, látszik, érződik mindenütt a jókedv, a lelkesedés, és számomra külön meglepetés volt az, hogy a korcsolyapályán keresztyén ifjúsági zenét hallgattunk, ez a hangulat úgy gondolom, meghozza azt a lelki töltetet, amellyel majd az ifjúsági istentiszteleten is együtt lesznek a fiatalok. Illesse köszönet mindazokat, akik tettek valamit azért, hogy ez a mai nap megvalósuljon – zárta mondandóját a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye vezetője.

A sportnap lezárásaként ifjúsági istentisztelet zajlott Oroszfaluban a résztvevő csapatok számára, igét hirdetett Bartos Károly, Komolló lelkipásztora, egyházkerületi ifjúsági előadó.

– Nagy öröm volt számunkra, hogy a templom majdnem megtelt fiatalokkal, a sportnapot az IKE Klub ifjúsági csoport vezette, akik korukat meghazudtoló módon végezték a feladatukat. Az éneklést az IKE Klub ifjúsági együttese irányította, és meghívottjaink voltak Ruszka Sándor iskolalelkész tanítványai, a Kézdivásárhelyi Református Kollégium ifjúsági zenekara, külön köszönetünket fejezzük ki nekik, hogy szabad napjukon eljöttek, és énekeltek az istentiszteleten – közölte Raff Róbert, a Berecki Missziói Egyházközség lelkipásztora. 

Az istentiszteleten elhangzott, hogy a fiatalság kiemelt korcsoport az egyházmegyében, és egész évben, szinte havonta ifjúsági programok zajlanak, a fiatalok országos sportnapon vehetnek részt áprilisban, illetve júliusban egyházmegyei ifjúsági tábort szerveznek, amelyre minden jelenlévő fiatalt meghívtak a szervezők. 


Berszán Réka